Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Eleganţă şi rafinament

Mare bal... la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” este un eveniment de tradiţie în oraşul Gura Humorului, fiind organizat de către elevii clasei a XII-a cu spijinul diriginţilor, sponsorilor şi al Primăriei. An de an această manifestare atrage foarte mulţi spectatori pentru că la fiecare ediţie se obţine un spectacol extraordinar.
Anul acesta, bobocii au realizat un spectacol interactiv. De remarcat modul în care bobocii participanţi au încercat să-şi impresioneze colegii şi profesorii pentru a le acorda votul, dar şi publicul care a fost în centrul atenţiei, fiind invitat permanent la dans.

 

O adevărată sală de bal, la sala Tisa

La intrarea în sala Tisa, locul de desfăşurare a balului, invitaţii au putut cunoaşte concurenţii în cadrul unei expoziţii de fotografie care prezenta portretele acestora.
După primirea invitaţilor în acordurile melodiilor de cafe concert, cei doi prezentatori ai balului au anunţat intrarea participanţilor. Învăluiţi în mister, magie şi fantezie, concurenţii pentru titlul de Miss şi Mister au apărut pe covorul roşu cu măşti, unele inspirate din triburile indiene, altele parcă erau dintr-un bal mascat veneţian.
Deşi a fost conceput ca un bal public, nu au lipsit probele de prezentare a participanţilor, dansul pe muzică latino, probele de cultură generală – codul bunelor maniere şi cunoştinţele de istorie şi geografie. Proba de folclor i-a adus în faţa publicului pe cei 18 participanţi în costume populare tradiţionale. Alături de ei a evolat Grupul folcloric „Dor de la Humor”. Toate aceste probe au fost intercalate cu reprize de dans pentru toţi invitaţii care au făcut un spectacol de bună calitate. Dacă la început au dansat numai concurenţii, în câteva minute toţi cei prezenţi au intrat într-o horă bucovineană.

 

Vals şi tango pe generaţii

După ce elevii claselor a XII-a au făcut o adevărată reprezentaţie dansând vals, nici bobocii nu s-au lăsat mai prejos, recunoscând că le-a făcut plăcere să ia lecţii de dans de societate de la Nicoleta Cadariu, coregraful care i-a pregătit pe boboci dar şi pe colegii mai mari.
Parada rochiilor de seară, moment de vals al clasei a XII-a, moment de vals al clasei a IX-a, vals cu toţi participanţii, dansuri populare irlandeze, recital Claudiu Petrescu, tango şi a doua rundă de probe de cultură generală au ţinut publicul prezent în „priză”. Votul pentru titlul de Miss şi Mister a fost dat de participanţii la bal, iar câştigători au fost aleşi bobocii Ştefana Loghin şi Petrică Lehaci.
Prezent la bal, alături de soţia sa, edilul Humorului, Marius Ursaciuc, a lăsat să se înţeleagă că-i face plăcere să sprijine tineretul, spunând că „Dacă nu pe ei, atunci pe cine?”.

 

„Am vrut un bal adevărat”

Faptul că nu s-a stat pe scaune ca la spectacol, că toţi cei prezenţi au fost şi actori, şi spectatori, precum şi faptul că între muzica modernă şi cea clasică nu au mai existat limite a făcut ca Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun”din Gura Humorului să aibă o notă aparte de eleganţă şi rafinament.
„A fost o reuşită din punctul nostru de vedere, pentru că participanţii s-au pregătit, au vrut să se prezinte bine în faţa invitaţilor şi sper ca din toate acestea să fi rămas şi cu ceva bun, care le va ajuta în viaţă” - ne-a spus profesorul George Checheriţă, cel care împreună cu diriginţii claselor a IX-a şi a XII-a a organizat şi pregătit balul după o idee cât se poate de originală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mare bal... la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 23 voturi
Mare bal... la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului4.3523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei