Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nastasiu a fost informat de DGIPI despre intenţia de fugă a lui Hayssam

Luni, 16 Noiembrie 2009 (19:35:36)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că fostul procuror Ciprian Nastasiu a fost informat de Direcţia Generală Internă şi de Protecţie a Informaţiilor (DGIPI) despre intenţia de fugă a lui Omar Hayssam şi că nu a luat măsurile de supraveghere obligatorii şi legale.

Traian Băsescu a relatat că a fost informat de DGIPI despre intenţiile sirianului de a părăsi ţara, după ce s-a întors de la Viena, unde fusese operat.

"Vreau să vă asigur că acest semnal l-a primit şi procurorul Nastasiu, el a fost informat de DGIPI despre intenţiile lui Omar Hayssam de a părăsi ţara şi totuşi nu a instituit măsurile legale de supraveghere", a spus şeful statului.

Preşedintele a adăugat că fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, a trimis o avertizare către toate instituţiile statului, la momentul respectiv, descriind planurile sirianului.

Şeful statului a răspuns, astfel, lui Mugur Ciuvică, care a susţinut, luni, că deţine un document care avertiza că Omar Hayssam urma să fugă din România.

Băsescu a confirmat faptul că informarea de la generalul Virgil Ardeleanu a fost primită de Preşedinţie, respectiv de către Sergiu Meda, consilier pe probleme de securitate, în data de 5 mai 2006.

"5 mai era într-o zi de vineri. Plecasem, mă simţeam rău, iar luni m-am internat la Viena", a spus Băsescu, adăugând că a fost informat după ce s-a întors în ţară.

Traian Băsescu a subliniat că toate instituţiile statului au fost informate despre cazul Hayssam către DGIPI, sub semnătura generalului Ardelean.

"În ultimul rând, acest semnal a fost primit şi de domnul Nastasiu a fost informat de DGIPI şi de intenţiile lui Hayssam şi nu a instituit măsurile de supraveghere", a spus Băsescu.

Acesta a amintit faptul că Nastasiu este cel care a cerut eliberare din motive medicale din închisoare a lui Hayssam, că la momentul respectiv exista un certificat medical, iar sirianul se afla în stare de arest preventiv, nefiind condamnat pentru răpirea jurnaliştilor români la Bagdad.

Potrivit legii, un condamnat pentru acuzat de terorism, dacă este eliberat din arest, trebuie supravegheat de serviciile secrete, la solicitarea Parchetului competent, iar Nastasiu nu a cerut punerea sub executare a unui mandat de supraveghere a lui Hayssam, după ce acesta a părăsit arestul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nastasiu a fost informat de DGIPI despre intenţia de fugă a lui Hayssam.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Nastasiu a fost informat de DGIPI despre intenţia de fugă a lui Hayssam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei