Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Unităţile sanitare, obligate de luni să reducă cheltuielile de personal cu 15.5% lunar, tot 2009

Luni, 16 Noiembrie 2009 (16:57:24)

Toate unităţile sanitare din sistemul de sănătate, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% lunar, până la sfârşitul lui 2009, angajaţii putând opta fie pentru reducerea programului de lucru, fie pentru zilele libere, dar fără a afecta pacienţii.

Într-un comunicat de luni, Ministerul Sănătăţii informează că, angajaţii din sistemul sanitar vor asigura continuitatea serviciilor de asistenţă medicală, în lunile noiembrie şi decembrie, şi în condiţiile aplicării prevederilor Legii 329/2009

"Mai mult, fondurile economisite, prin diminuarea salariilor, vor fi folosite în cadrul unităţilor medicale pentru achiziţia de medicamente şi materiale sanitare, necesare în tratamentul pacienţilor", precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, începând de luni, spitalele şi unităţile sanitare din sistemul sanitar, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% lunar, până la sfârşitul anului.

Conducera MS adaugă că modul de aplicare a legii se va stabili la nivelul fiecărei unităţi sanitare, cu acordul salariatului, după consultarea organizaţiilor sanitare. Angajatul poate opta fie pentru reducerea programului zilnic de lucru, în aşa fel încât să nu depăşească 32 de ore libere lunar, fie pentru acordarea a câte patru zile libere, în lunile noiembrie şi decembrie.

De asemenea, se poate opta şi pentru o măsură care să combine cele două alternative.

Ministerul Sănătăţii a pus în vedere conducătorilor structurilor din sistem că au obligaţia de a organiza activitatea pe care o coordonează, astfel încât să fie asigurată continuitatea, iar pacienţii să nu fie afectaţi de aceste măsuri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Unităţile sanitare, obligate de luni să reducă cheltuielile de personal cu 15.5% lunar, tot 2009.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Unităţile sanitare, obligate de luni să reducă cheltuielile de personal cu 15.5% lunar, tot 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei