Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sper că manipularea PSD în justiţie a ajuns la capăt, iar dosarul Hayssam va fi judecat

Luni, 16 Noiembrie 2009 (19:33:55)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că speră că justiţia se va pronunţa în cazul fugii din ţară a sirianului Omar Hayssam şi că "influenţa trusturilor de manipulare din PSD a ajuns la sfârşitul manipulărilor".

Băsescu a susţinut că, prin cartea publicată, referitoare la cazul Hayssam, Vladimir Gaetan şi Ciprian Nastasiu nu vor reuşi să mintă, pentru că faptele fac obiectului unui dosar care se află pe rolul instanţei.

"Dosarul s-a plimbat de la Constanţa la Bucureşti, de la Bucureşti la Oradea, primeşte termene de câte patru luni pentru a fi amânat din nou, însă sper că influenţa trusturilor de manipulare a justiţiei din PSD a ajuns la sfârşitul manipulărilor, capacitatea de manipulare a judecătorilor a ajuns la final şi că acest dosar va fi judecat", a spus Băsescu.

Şeful statului şi-a exprimat public speranţa că justiţia îşi va îndeplini atribuţiile şi "va stabili prin hotărâre judecătorească vinovaţii pentru fuga lui Omar Hayssam".

Preşedintele a precizat că în timpul mandatului său Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi i s-au deshis cinci dosare penale, pe când, în timpul mandatului lui Ion Iliescu, însoţea preşedintele în deplasări "cu tot cu soţie şi cu Munaf".

Victor Gaetan şi-a lansat, luni, volumul "Prădarea României", care prezintă mărturii ale fostului procuror DIICOT Ciprian Nastasiu despre "episodul" Omar Hayssam. Gaetan a spus, cu această ocazie, că se ştie încă din anul 2005 la Washington faptul că "profesorul" menţionat de către Omar Hayssam în stenogramele apărute în presă este preşedintele Traian Băsescu. "De faptul că profesorul este Traian Băsescu se ştie din 2005 la Washington", a afirmat Gaetan. El a explicat că în cultura arabă şi în alte culturi, "profesore" este o formulă de politeţe, de respect, reprezintă o manieră de reverenţă. Gaetan a apreciat că faptul că Omar Hayssam folosea această formulă la adresa lui Traian Băsescu arată că sirianul era "aplecăcios", "lingău", "flatant".

Apelativul "profesorul" a apărut în stenogramele unor discuţii dintre Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam, presa şi mai mulţi politicieni asimilându-l cu preşedintele Traian Băsescu.

Apariţia lui Victor Gaetan în contextul unui scandal care are loc în plină campanie electorală prezidenţială şi care este legat de unul dintre principalii competitori nu este o situaţie singulară, numele său fiind vehiculat şi în campania din 1996, dar şi în 2004.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sper că manipularea PSD în justiţie a ajuns la capăt, iar dosarul Hayssam va fi judecat.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sper că manipularea PSD în justiţie a ajuns la capăt, iar dosarul Hayssam va fi judecat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei