Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri înfloritoare

Tot mai multe transporturi de ţigări de contrabandă, pentru piaţa din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afacerea cu ţigări de contrabandă aduse din Ucraina şi din Republica Moldova este cât se poate de înfloritoare la Suceava, în ciuda numeroaselor reţele anihilate de structurile de combatere a crimei organizate de-a lungul timpului şi a zecilor de indivizi băgaţi după gratii şi trimişi în judecată.
Numai la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din judeţ au interceptat trei transporturi cu ţigări de contrabandă care urmau să ajungă pe piaţa neagră din Suceava.
Vineri dimineaţă, în jurul orei 5:00, o patrulă mixtă poliţie-jandarmi a oprit pe raza oraşului Vicovu de Sus un autoturism suspect, la volanul căruia se afla un anume Paul Piu, în vârstă de 35 de ani, din comuna prahoveană Bărcăneşti.
În portbagajul autoturismului, oamenii legii au găsit nu mai puţin de 3.495 de pachete de ţigări, în valoare de 24.000 de lei.
Sâmbătă, în jurul orei 10:15, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul Fraude Vamale au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza comunei Bălcăuţi, a fost oprit un autoturism care transporta ţigări de provenienţă ucraineană, al cărui şofer a refuzat iniţial să oprească la semnalul lucrătorilor vamali, efectuat pe DN 2, în dreptul localităţii Negostina.
Pe bancheta din spate a autoturismului se aflau mai mulţi saci albi din rafie şi ambalaje din folie neagră plini cu ţigarete.
Şoferul maşinii, Gheorghe Vasiliniuc, în vârstă de 59 de ani, din oraşul Siret, şi soţia sa, Viorica, în vârstă de 49 de ani, au părăsit imediat autoturismul după ce au fost traşi pe dreapta de poliţie.
În lipsa acestora, oamenii legii au dus maşina în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde, în urma controlului efectuat, au găsit 3.040 pachete de ţigări cu timbru ucrainean, moldovenesc şi rusesc.
Cei doi soţi, susţin poliţiştii, au declarat că intenţionau să valorifice ţigările unor persoane care se ocupă cu comercializarea mărfurilor de contrabandă în municipiul Suceava.
„Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 15.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la definitivarea cercetărilor”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al poliţiei, inspectorul Gabriel Panţiru.
Tot sâmbătă, pe raza satului Pârteştii de Sus, a fost oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un cetăţean ucrainean, Mykola Bodnar, în vârstă de 44 de ani.
În maşina acestuia oamenii legii au găsit 3.262 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, marfă în valoare de 13.700 de lei.
Şi în acest caz, maşina a fost indisponibilizată pe perioada anchetei, iar întreaga cantitate de ţigări confiscată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai multe transporturi de ţigări de contrabandă, pentru piaţa din Suceava.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tot mai multe transporturi de ţigări de contrabandă, pentru piaţa din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POLITIA SI TIGARILE trimis de
(16 nov 2009, 15:01:55
daca pestele se strica de la cap de ce nu i se tae capu????????oare politia din suciava nu isi pune intrebaria prin ce vama trec masinile cu tigarii??eu cred ca exista o mafie incepind de la vamesi si politia de frontiera.voi ce spunetii???nu toate masinile sunt ozeneuri care trec prin vamele din moldova.citi vamesi si politisti sunt dati afara din serviciu pentru luare de mita.???eu cred ca saptaminal ar trebui sa fie dati afara asfel de jigodii care incurajiaza treceria de arme,droguri,tigari,bautura etc.politia nusi face datoriea.
2.   Tigarile confiscate trimis de
(16 nov 2009, 15:06:17
mii si mii de cartuse de tigari confiscate de politie unde se valorifica ????ne face sa credem ca totul e o mafie fara fir.care vria sa comenteze ca nui asa???????

3.   ... trimis de
(16 nov 2009, 18:57:05
inca o dovada ca acest papagal intitulat SOSROMANIA este analfabet rau.......fratioare ascunde-te sau nu mai posta comentarii ca te rad si gainile......tu esti prost rau....
4.   Ce destept trimis de
(16 nov 2009, 22:26:08
si tie ti se pare ca,capul ar fi in vama vai de tine
5.   Draga mariusell trimis de
(17 nov 2009, 09:55:48
as dori foarte mult sa ma ei acasa la tine poate ma vei invata matematica.tare imi place inmultiria ,ai putia sa o intrebi pe nevastata ce zice????
6.   Numai dobitoci trimis de
(17 nov 2009, 18:26:35
Bai fratilor,e foame in tara iar noi Romanii ne alegem meseriile dupa criteriul 'e o meserie unde se obtin mai multi bani' popa face scoala pt bani,gaboru pt a opri pe strada si a o da la pace. Care dintre voi nu ar lua spaga pt o zi mai buna? SOSROMANIA,stai jos,nota 4! Bv baietilor care fac trafic,doar asa fac si ei bani,doar asa fac si vamesii,doar asa mai are crima organizata de lucrudoar asa poate tot romanu de rand sa fumeze o tigara mai ieftina. Felicitari tuturor care stiu sa faca bani si sa-i f(beep) in c(beep) pe aia care se oftica!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei