Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 455 de medicamente autohtone, mai ieftine cu 20% în cadrul campaniei "Cumpără româneşte"

Joi, 5 Noiembrie 2009 (15:31:57)

Peste 455 de medicamente autohtone pentru 46 de arii terapeutice vor fi vândute, de sâmbătă, în farmaciile Catena, la preţuri cu 20 la sută mai mici, în cadrul campaniei "Cumpără româneşte", a anunţat, joi, Anca Vlad , preşedinte fondator al grupului Fildas.

Campania durează până în luna februarie şi vizează reducerea preţurilor cu 20 la sută la produse analgezice, antiinflamatorii, antibiotice, suplimente nutritive, vitamine şi minerale, dar şi produse pentru afecţiuni cardiace şi pentru prevenirea sau tratarea gripei.

"Avem o industrie performantă. Consumul de medicamente pe cap de locuitor este în România un sfert din media europeană, din cauza resurselor financiare reduse. Deşi criză, încercăm să oferim pacienţilor noştri produse mai ieftine", a spus Anca Vlad, într-o conferinţă de presă.

Campania "Cumpără româneşte" este un program de susţinere a producătorilor locali de medicamente şi suplimente nutritive, produsele urmând să fie vândute la preţ de depozit.

Acelaşi lanţ farmaceutic derulează simultan şi campania "O inimă sănătoasă iubeşte mai mult", acţiune care vizează prevenirea bolilor de inimă.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în România, rata mortalităţii cauzate de afecţiuni cardiovasculare este de 61 la sută din numărul total de decese, faţă de media de 37 la sută în UE.

"Totodată, UE cheltuie 169 de miliarde de euro cu aceste boli. În UE, cheltuielile pe medicamente sunt de 372 de euro pe cap de locuitor, iar în Regatul Unit şi Franţa sunt de peste 600 de euro. România are un consum sub 50 de euro. Sumele de 80-100 de euro pe cap de locuitor anunţate de autorităţi includ şi plăţile făcute de bolnavi din buzunar pentru cumpărarea medicaţiei", a spus, cu aceeaşi ocazie, directorul general Fildas, medic-farmacist Radu George.

Lanţul Catena cuprinde 200 de farmacii, din care 30 în mediul rural şi 170 în urban.

"Aceste unităţi sunt şi ele afectate de plata cu întârziere a banilor de la autorităţi. Nu toate unităţile sunt pe profit, dar încercăm să compensăm şi contăm pe înţelegerea producătorilor şi distribuitorilor. Nicio farmacie nu se va opri de la livrare. Mai mult campania va dura până în februarie", a mai spus directorul general.

Aproape jumătate din farmaciile din România riscă să ajungă până la finele anului în incapacitate de plată a datoriilor către furnizori sau către buget, ca urmare a prelungirii termenului de încasare a facturilor de la casele de asigurări, potrivit Colegiului Farmaciştilor din România.

În România există 4.000-5.000 de farmacii individuale sau care fac parte din reţele.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că farmaciile au în prezent toate medicamentele pentru gripa sezonieră, precum şi măşti, dar nu se ştie pentru cât timp, din cauza lipsei banilor şi a cererii mari în sezon de viroze şi gripe.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 455 de medicamente autohtone, mai ieftine cu 20% în cadrul campaniei "Cumpără româneşte".
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 455 de medicamente autohtone, mai ieftine cu 20% în cadrul campaniei "Cumpără româneşte"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei