Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul viitor

Impozitele pe terenuri şi clădiri se majorează cu 12-15 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Impozitele pe care le vom plăti anul viitor pentru apartamente, case şi terenuri vor fi mai mari cu 12-15 la sută faţă de cele din acest an, dar după cum declară primarul de Suceava, Ion Lungu, nu este vorba despre o majorare a taxelor şi impozitelor locale, ci doar de o actualizare cu rata inflaţiei.
„Din punctul meu de vedere, creşterea impozitelor şi taxelor este zero. Sunt taxe şi impozite minime prevăzute în lege, care pot creşte cu 10-12-15 la sută faţă de cele pe care le avem la ora actuală, dar asta nu înseamnă că le creştem noi, cei de la primărie. Majorarea noastră este zero pentru limita de 10-20 la sută pe care o avem noi în competenţă. Este actualizarea la inflaţie şi depăşeşte nivelul pe care îl avem noi astăzi, dar suntem obligaţi să aplicăm nivelul minim prevăzut de lege”, a explicat, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu.
Primarul afirmă că nici măcar Guvernul nu a majorat dările, „doar le-a actualizat cu rata inflaţiei”.
„Sumele care se vor plăti sunt mai mari pentru că au fost actualizate la inflaţie. La taxe locale, pot creşte cu 12-14 la sută pe apartamente, pe terenuri, dar eu, ca primar, n-am majorat impozitul pe terenuri şi clădiri”, a precizat primarul Lungu.

 

Bonusurile de 10 la sută pentru plata dărilor în primul trimestru se menţin

Totodată, acesta a reamintit că în 2010 vor fi eliminatele două dintre taxele locale - cea pentru sport şi taxa de intrare în bazar şi că vor fi păstrate bonusurile de 10 la sută pentru plata dărilor locale în primul trimestru al anului.
Astfel, persoanele fizice care îşi plătesc impozitul pe apartament, pe teren şi pe autoturism până la 31 martie 2010, în conformitate cu Codul Fiscal, vor beneficia de o reducere de 10 la sută, iar la taxa de salubritate plătită până în data de 15 martie bonusul de 10 la sută se acordă atât persoanelor fizice, cât şi juridice.
Hotărârea de Consiliu Local referitoare la taxele şi impozitele locale pe care le vom plăti anul viitor va fi dezbătută şi aprobată în şedinţa din 12 noiembrie. Cu o săptămână înainte va fi supusă dezbaterii publice. După aprobarea taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2010, executivul local va începe fundamentarea bugetului municipiului Suceava pentru anul viitor.
„Ca în fiecare an, în decembrie, după alegeri, voi avea discuţii pe tema bugetului cu cetăţenii în toate cartierele oraşului, cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, de gospodari, directorii de şcoli”, a mai spus primarul Ion Lungu.
Dacă legea bugetului va fi adoptată de Parlament în luna decembrie, bugetul local ar putea fi aprobat în luna ianuarie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitele pe terenuri şi clădiri se majorează cu 12-15 la sută.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Impozitele pe terenuri şi clădiri se majorează cu 12-15 la sută3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare-titulu de articol trimis de
( 5 nov 2009, 11:09:36
A reusit primaria sa faca posibila plata pe internet a darilor? Banuiesc ca nu.
2.   Minciuni trimis de
( 5 nov 2009, 11:19:57
Si cat de prosti suntem noi sucevenii ca platim deja 1,5 % impozit pe cand Clujul are 0,75 % si multe alte orase mari - Timisoara, Iasi au sub 1%. Multumim si va rugam sa il faceti 2% ca sa platim, ca noi nu avem ce face cu banii!
3.   Sucevenii sunt chiar asa de prosti cum ii crede L? trimis de
( 5 nov 2009, 11:57:14
Lungule macar ai taria si spune ca ai marit taxele cu 15% dupa ce acum 3 saptamani te-ai jurat ca nu le maresti!!!

"Nu majoram taxele le actualizam... dar nu pentru ca vrem noi ci pentru ca ne obliga guvernul... totusi nici guvernul nu a majorat taxele..."

Deci primaria e politistul bun iar guvernul politistul rau. Dupa ce si-a dat seama ca tocmai l-a facut pe Basescu/Boc politist rau in prag de alegeri Lungu ne vrajeste ca de fapt nu e politistul rau chiar asa de raulaughing) E greu cu declaratiile astea de presa. Oare se gandeste 5 minute inainte sa deschida gura?
3.1  RE: Sucevenii sunt chiar asa de prosti cum ii crede L? trimis de
( 6 nov 2009, 10:06:59
da!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei