Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Florian Popa: Comisia de elaborare a testelor de rezidenţiat, izolată cinci zile într-un hotel SRI

Joi, 5 Noiembrie 2009 (17:30:34)

Comisia de elaborare a testelor la rezidenţiat va fi cazată, în perioada 10-15 noiembrie, la hotelul SRI din Izvorani, în condiţii de maximă securitate, fără acces la orice sursă de comunicare cu exteriorul, până când va începe concursul, potrivit preşedintelui Comisiei de rezidenţiat, Florian Popa.

Preşedintele Comisiei pentru rezidenţiatul din 2009, profesor doctor Florian Popa, s-a întâlnit, joi, cu cadrele didactice ale universităţilor din Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara şi Craiova care vor face parte din Comisia de elaborare a testelor pentru concurs.

Această comisie este formată din 19 cadre didactice, care vor fi cazate, în perioada 10-15 noiembrie, la hotelul SRI din Izvorani, în condiţii de maximă securitate, fără acces la telefonie mobilă sau fixă, la fax sau alt gen de conversaţie cu cei din exteriorul hotelului, a spus Florian Popa, citat într-un comunicat al Comisiei de rezidenţiat.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 2.985 de locuri la rezidenţiatul din acest an, care va avea loc duminică, pentru care s-au înscris 5.070 candidaţi.

"Examenul din acest an se anunţă a fi mai dificil, dat fiind faptul că celor din generaţia anului în curs li se mai adaugă 1.200 de doctori rămaşi în afara sistemului din anii precedenţi", a spus preşedintele Comisiei.

Popa le-a atras atenţia profesorilor din Comisia de elaborare a testelor pentru concurs ca subiectele pe care le vor pregăti să fie clare, concise, explicite, la fel ca şi răspunsurile, pentru a nu induce niciun fel de confuzii în rândul concurenţilor. Totodată, Florian Popa le-a amintit că orice comunicare cu exteriorul este strict interzisă.

Profesorii care elaborează subiectele pentru rezidenţiat vor ieşi din "cantonament" în 15 noiembrie, la o oră după începerea concursului.

"Mai multe instituţii, precum SRI, STS şi Jandarmeria, vor asigura, împreună cu comisia naţională a concursului, desfăşurarea în bune condiţii a acestui concurs foarte important pentru medici", a mai spus Florian Popa.

Concursul de rezidenţiat va dura patru ore, candidaţii urmând să răspundă la 200 de întrebări tip grilă. Punctajul minim de promovare va fi de 50% din punctajul maxim al celor 200 de întrebări.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florian Popa: Comisia de elaborare a testelor de rezidenţiat, izolată cinci zile într-un hotel SRI.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florian Popa: Comisia de elaborare a testelor de rezidenţiat, izolată cinci zile într-un hotel SRI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei