Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Exclud orice alianţă cu PDL, atâta vreme cât e condus de Traian Băsescu

Joi, 5 Noiembrie 2009 (15:36:44)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că exclude orice fel de alianţă sau înţelegere politică cu PDL atât timp cât este condus de Traian Băsescu fie de la Cotroceni, fie din Modrogan, menţionând că liberalii au avut alianţă cu PDL, iar Băsescu a distrus-o şi s-a comportat necinsitit.

Întrebat dacă exclude orice alianţă cu PDL sau cu Traian Băsescu, Antonescu a menţionat că exclude orice fel de alianţă sau înţelegere cu PDL atât timp cât e condus de Traian Băsescu.

"Cu PDL, atâta vreme cât e condus de Traian Băsescu, de la Cotroceni sau din Modrogan, şi acum şi după alegeri. (...) Le spun încă o dată să-şi ia gândul şi spun foarte limpede că eu, în calitatea mea de om politic şi preşedinte al PNL, mi-am menţinut întotdeauna cu consecvenţă şi fermitate afirmaţiile şi poziţiile", a susţinut Crin Antonescu.

El a afirmat că între el şi Traian Băsescu "este exclusă orice înţelegere politică".

"Între mine, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, şi PNL condus de mine şi PDL condus de Traian Băsescu de la Cotroceni şi din Modrogan, orice înţelegere politică este exclusă. Pentru că am fost aliaţi, pentru că Traian Băsescu a distrus această alianţă, pentru că s-a comportat necinstit în raporturile cu noi, şi pentru că în acest moment preocuparea noastră este legată de viitorul României, iar Băsescu nu este un personaj de viitor în România", a spus liberalul.

El a menţionat că aceasta este poziţia fermă pe care a avut-o mereu, pe care nu o schimbă şi în legătură cu care i-ar plăcea să nu mai vadă în fiecare zi "speculaţii mai mult sau mai puţin interesate şi comentarii".

În plus, Antonescu a precizat că "declaraţia preşedintelui este o încercare de diversiune electorală", venind "din criza în care Traian Băsescu se află în pragul acestor alegeri"şi încercând "să atragă o parte din voturile alegătorilor de dreapta, liberali", fiind o afirmaţie care poate ascunde "speranţa mărturisită în mai multe rânduri a preşedintelui Băsescu şi a celor din PDL de a provoca defecţiuni la nivel parlamentar în rândurile PNL".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PNL nu mai poate repeta greşeala din 2008, când a refuzat să intre la guvernare, şi că ar trebui să fructifice şansa oferită de preşedintele Traian Băsescu de a forma un guvern de centru-dreapta cu PDL.

Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care şeful statului, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că joi va stabili de comun acord cu partidele un program de consultări, intenţia sa fiind să desemneze cât se poate de repede un nou premier, pentru a propune Parlamentului un guvern, care să şi treacă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Exclud orice alianţă cu PDL, atâta vreme cât e condus de Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Exclud orice alianţă cu PDL, atâta vreme cât e condus de Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei