Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 5 – 12 noiembrie

Joi, 5 noiembrie

Seară de cultură, la Music Pub

Astăzi, la ora 18:00, în mansarda de la Music Pub, cenaclul sucevean Zidul de Hârtie organizează o nouă seară de cultură. Poetul Florin Dan Prodan va vorbi despre generaţia „beat” şi despre unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi, prozatorul, pictorul şi poetul Jack Kerouac (1922-1969) autorul celebrului roman On the road (Pe drum, Humanitas, 2006), “Biblia” generaţiei lui Jim Morrison. Cei prezenţi vor putea viziona şi un film despre acest faimos autor american.
În partea a doua a întâlnirii, tânărul poet sucevean Vlad Sibechi va citi din poemele sale noi, premiate în această toamnă la festivalurile literare de la Timişoara, Craiova, Mălini şi Mizil.
Alte detalii despre cenaclu găsiţi pe www.ziduldehartie.wordpress.com.
 

Expoziţia „Umorul în universul copilăriei”, la Iulius Mall

Expoziţia „Umorul în universul copilăriei”, a artistei plastice Ana-Maria Ovadiuc AMO, a fost vernisată ieri, la Iulius Mall Suceava. Manifestarea a oferit publicului iubitor de artă o incursiune fascinantă în lumea poveştilor copilăriei. La Iulius Mall pot fi urmărite, în perioada următoare, toate lucrările grafice care au fost tipărite în cartea pentru copii „Hamacul”, apărută în mai 2009 la Editura “Demiurg” din Iaşi, acum în curs de reeditare la Editura “Pim” din Iaşi.
Cartea şi ilustraţiile descriu peripeţiile a cinci ciupercuţe: Epi, Titi, Bobo şi Pico, care se ceartă cu Dodo şi pleacă de acasă în pădure. Acolo întâlnesc un păianjen care vrea să mănânce o musculiţă adormită în “hamacul” său. Are loc o luptă crâncenă pe viaţă şi pe moarte în care ciupercuţele curajoase o scapă de la moarte sigură pe musculiţă. Cele patru ciupercuţe se împrietenesc cu musculiţa care, cu puteri miraculoase, le duce în zbor înspre locul unde o regăsesc pe Dodo, prietena lor pierdută.
Lucrările originale ale artistei plastice au fost expuse la parterul Iulius Mall Suceava alături de alte lucrări care fac subiectul altor aventuri palpitante.
Ana-Maria Ovadiuc AMO este absolventă a Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, specializarea pictură, iar din luna septembrie a acestui an este doctorand la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Săptămâna Europeană a Tineretului, ediţia a XI-a

Săptămâna aceasta vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de „Săptămâna Europeană a Tineretului”, ediţia a XI-a, proiect al Fundaţia ANA, finanţat de Consiliul Judeţean Suceava, în organizarea căruia s-a implicat şi Asociaţia Juventus, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi şi IŞJ Suceava.
Din programul pe care îl propun organizatorii fac parte următoarele evenimente:
- Seminarul „Exodul tinerilor, o soluţie?”, care se va desfăşura astăzi, începând cu ora 17:00, la Consiliul Judeţean Suceava;
- „European Pizza Party” şi „Seara Interetnică” a Clubului Interetnic Bucovina, eveniment care se va desfăşura astăzi, de la ora 20:00, la Total Chagall;
- Seminarul “Valori româneşti – Valori Europene”, găzduit de Consiliul Judeţean Suceava, mâine, începând cu ora 10:00;
Tot mâine, de la ora 19:00, la Music Pub din Suceava se va desfăşura “Seara de poezie şi muzică Folk”, iar sâmbătă, începând cu ora 16:00, la Casa de Cultură din Suceava, va avea loc concursul „Miss Săptămâna Tineretului” şi “Gala Săptămânii Europene a Tineretului”. În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor avea prilejul să vizioneze şi filmele premiate la Festivalul de film scurt „BUCOVINA”.

Un nou magazin de încălţăminte, la Iulius Mall

Astăzi se deschide, la parterul Iulius Mall Suceava, lângă magazinul Samsonite, magazinul Coly, cel mai nou magazin de încălţăminte şi accesorii din piele din oraş. Cu o activitate de peste 15 ani pe piaţa românească de profil, cel de-al şaselea magazin Coly din reţea reprezintă o investiţie de aproximativ 300.000 de euro şi se întinde pe o suprafaţă de 94 metri pătraţi.
La magazinul Coly, până şi cel mai pretenţios client va găsi, pe lângă încălţămintea cea mai modernă din piele pentru bărbaţi şi femei, şi cea mai fină marochinărie. Magazinul se inaugurează cu o reducere specială de 30 lei pentru cei care fac cumpărături în perioada 5-7 noiembrie, îndemnându-i pe clienţi să redescopere plăcerea de a merge cu încălţăminte comodă şi de calitate.

 

Sâmbătă, 7 noiembrie

„Filme germane pentru copii”, la Casa Prieteniei

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, din cadrul Casei Prieteniei, lansează un nou proiect denumit „Filme germane pentru copii”, care aduce în prim plan lumea poveştilor şi a miracolelor copilăriei.
Proiectul va demara prin rularea producţiei cinematografice „Die unendliche Geschichte” (poveste fără sfârşit) în regia lui Wolfgang Petersen.
„Die unendliche Geschichte” este un film din anul 1984 şi are la bază romanul cu acelaşi nume al lui Michael Ende – unul dintre cei mai cunoscuţi autori germani de cărţi pentru copii.
Proiectul „Filme germane pentru copii” are în vedere rularea unor filme germane care vor oferi ocazia atât celor mici cât şi tuturor iubitorilor de limbă germană de a petrece momente plăcute intrând în lumea copilăriei şi a basmului.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, începând cu ora 15:00, la Casa Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Intrarea la film este liberă.

Fotbal pe Areni

Cetatea va întâlni sâmbătă pe teren propriu formaţia FCM Bacău, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii secunde. Partida va începe la ora 11.00, iar preţul unui bilet de intrare este de 5 lei.

Târgul colecţionarilor, Zona Kidsland

În perioada 7 - 8 noiembrie, va avea loc Târgul colecţionarilor, în zona Kidsland, la Iulius Mall.
Evenimentul este organizat împreuna cu Societatea Numismatică şi Filatelică Română Secţia Suceava. În cadrul târgului, colecţionarii vor avea ocazia să admire, să expună şi să discute despre exponatele lor.

Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!

Evenimentul se desfăşoară sâmbătă, la ora 17:00, şi este organizat în colaborare cu Librăria Cărtureşti.

 

 

Duminică, 8 noiembrie

Cadouri pentru cei care poartă numele de Mihail sau Gavril

Iulius Mall oferă duminică, de Sfinţii Mihail şi Gavril, cadouri instant tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică şi vizitează Iulius Mall.

 

Teatru de păpuşi

La ora 12:00, în zona KidsLand – Iulius Mall, reprezentaţie dată de Teatrul de Păpuşi Puppet în weekend, pentru toţi prichindeii care vor să descopere lumea poveştilor populare şi a basmelor fantastice.

 

Luni, 9 noiembrie

Filmul Das Boot, la Casa Prieteniei

Luni, începând cu ora 18:00, Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben te invită la Casei Prieteniei Suceava să vizionezi producţia cinematografică Das Boot (Submarinul) în regia lui Wolfgang Petersen.
Filmul este o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Lothar-Günther Buchheim şi, datorită realismului, este considerat unul din cele mai reuşite filme despre submarine. Cu un număr de 5,8 milioane de spectatori în Germania filmul Das Boot face parte din categoria celor zece cele mai de succes filme germane.
Este anul 1941, iar flota germană de submarine este angajată în aşa numitul Război al Atlanticului pentru a distruge flota engleză. Britanicii au însă escorte din clasa distrugătoare mult mai puternice şi drept urmare submarinele germane încep să sufere pierderi. Filmul este povestea unui echipaj de pe un asemenea submarin, axându-se pe profesionalismul menţinut de aceştia în încercarea de a îndeplini misiuni imposibile, în tot acest timp făcând eforturi să înţeleagă şi totodată să se supună ideologiei guvernului sub care servesc.
Filmul urmăreşte reacţiile oamenilor în condiţii extreme, frustrările războiului şi ironia sorţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos trimis de
( 5 nov 2009, 11:11:46
weekendul acesta se intampla si ceva cultural in suceava. Frumos, chiar imi place. Pacat ca pentru a ajunge la muzeul de istorie trebuie sa merg prin transee si prin noroi, prin mizerie si masini parcate pe trotuar. Dar e frumos....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei