Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Situaţie de urgenţă

Balurile liceelor ar putea fi interzise din cauza gripei porcine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Una din tradiţiile îndrăgite de liceeni, balurile bobocilor, ar putea să nu mai fie respectată anul acesta, pentru mai multe licee din municipiul Suceava, ca urmare a măsurilor de combatere a extinderii epidemiei de gripă porcină.
Această măsură, precum şi interzicerea altor manifestări publice, care implică prezenţa unui număr mare de oameni, în spaţii restrânse, a fost discutată în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit ieri la sediul Primăriei Suceava.
Motivul convocării comandamentului de ieri îl reprezintă înmulţirea cazurilor de gripă porcină depistate în municipiul reşedinţă de judeţ, fiind puse în discuţie o primă serie de măsuri care trebuie aplicate pentru limitarea răspândirii acesteia.
“În primul rând se pune problema unui stoc minim de măşti de protecţie la şcoli, copiii fiind cei mai afectaţi de acest virus. Vom face un inventar al acestor măşti antigripale în perioada imediat următoare. Stocul minim de măşti de protecţie pe care fiecare şcoală va trebui să îl aibă este de 200 de bucăţi”, a precizat preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Ion Lungu.
De asemenea, foarte importantă este considerată dotarea unităţilor de învăţământ cu materiale dezinfectante, şcolile şi grădiniţele care nu au suficiente asemenea materiale în dotare urmând să beneficieze de sprijin material de la primărie.

 

Manifestările publice, la un pas de a fi interzise

„În funcţie de evoluţia epidemiei în Suceava, e posibil să interzicem manifestările publice. Nu am luat încă această decizie, urmează ca săptămâna viitoare să ne întâlnim din nou, să vedem cu evoluează lucrurile, cum se pune problema la nivel naţional. În primul rând ne gândim la întâlnirile publice din mediile foarte aglomerate. Suntem în perioada balurilor bobocilor la licee, trebuie să vedem unde au fost deja şi unde urmează să se desfăşoare, iar în măsura în care apar focare de gripă, putem limita aceste evenimente şi nu doar acestea”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
Deocamdată, în locuri intens circulate, precum pieţele agroalimentare şi Bazar, vor fi luate doar măsuri de informare a populaţiei asupra riscului contactării virusului gripei porcine, dar măsurile pot fi mai drastice, mergând până la închiderea lor temporară, dacă epidemia se va extinde.
„Încercăm să luăm măsuri în zonele aglomerate din municipiul Suceava, în special în pieţe şi în Bazar, să facem o educaţie preventivă, să ştie oamenii care sunt simptomele şi ce trebuie făcut, unde să ne adresăm. În cazul în care se dezvoltă un focar mai mare în oraşul Suceava, trebuie să ştim să îl gestionăm”, a adăugat Lungu, care contează la următoarea şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pe prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, care ieri nu au venit, fiind ocupaţi cu luarea unor măsuri în cazul focarului de gripă porcină depistat la Şcoala Filadelfia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balurile liceelor ar putea fi interzise din cauza gripei porcine.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Balurile liceelor ar putea fi interzise din cauza gripei porcine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aberatii trimis de
( 5 nov 2009, 17:27:04
Poate interziceti si mitingurile electorale, si asa sunt inutile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei