Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital după ce li s-a făcut rău

Duminică, 11 Octombrie 2009 (14:42:51)

Mai mulţi pelerini veniţi la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Mitropoliei, au ajuns, duminică, la spital, după ce li s-a făcut rău în timp ce stăteau la coadă pentru a ajunge la raclă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pelerinii cărora li s-a făcut rău au fost duşi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

"Sunt pacienţi din judeţele Moldovei răpuşi de oboseala drumului, statul la rând şi alimentaţia necorespunzătoare. Toţi pacienţii au fost evaluaţi clinic, imagistic şi biologic şi au beneficiat de asistenţa de urgenţă. Stările lipotimice, patologia cardiacă şi digestivă au fost principalele motive pentru care aceşti pacienţi s-au prezentat la UPU”, a afirmat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Niciunul dintre pacienţi nu a necesitat internare, aceştia spunând că se vor întoarce la Mitropolie, pentru a se aşeza din nou la rând.

Medicul Ciuhodaru a adăugat că medicii Spitalului de Urgenţe din Iaşi sunt pregătiţi să intervină prompt, în condiţiile în care la Mitropolia Iaşiului sunt aşteptaţi să ajungă în aceste zile câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, câteva mii de pelerini au aşteptat la rând, timp de câteva ore, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Potrivit jandarmilor ieşeni, până duminică la prânz peste 27.000 de pelerini au trecut pe la racla cu sfintele moaşte. Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne până joi expuse pe esplanada Mitropoliei, la Iaşi fiind aşteptaţi în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Cel mai important moment este programat pentru 14 octombrie, când va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital după ce li s-a făcut rău.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital după ce li s-a făcut rău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei