Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datornici

Termica debranşează de la apă caldă nouă asociaţii de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reluarea furnizării apei calde, de la finele săptămânii viitoare, nu va fi simţită în locuinţele a mii de suceveni, care, din cauza datoriilor foarte vechi către societatea de termoficare, vor fi debranşaţi zilele următoare.
Decizia de a nu furniza apă caldă către nouă asociaţii de proprietari din municipiul Suceava a fost luată în cursul zilei de ieri de conducerea Termica, după analizarea sumelor care nu au fost încasate de la fiecare asociaţie în parte.
“În continuare SC Termica SA se confruntă cu probleme financiare generate de neîncasarea contravalorii energie termice livrate şi a penalităţilor de întârziere la plată”, a declarat directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă.
Cele nouă asociaţii ai căror locatari nu vor beneficia de apă caldă din cauza datoriilor neplătite sunt: Asociaţia 49 Castor (245 de milioane de lei vechi), Asociaţia E37 (106 milioane de lei vechi), Asociaţia 75 (442 milioane de lei vechi), Asociaţia 55 MES (223 de milioane de lei vechi), Asociaţia 62 (342 de milioane de lei vechi), Cămin FAMOS (138 de milioane de lei vechi), Asociaţia 31 Eroilor (1,56 de miliarde de lei vechi) Asociaţia 41 ( trei miliarde de lei vechi) şi asociaţia T3 (645 de milioane de lei vechi).
Cea mai veche datorie neplătită, din iunie 2005, este a Asociaţiei 62, celorlalte asociaţii fiind, majoritatea, cu plăţile la nivelul anului 2006.
Decizia de blindare a conductelor care transportau apă caldă către aceste asociaţii a fost luată după numeroase negocieri şi grafice de eşalonare a plăţilor restante, care nu au fost respectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica debranşează de la apă caldă nouă asociaţii de proprietari.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Termica debranşează de la apă caldă nouă asociaţii de proprietari5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deosebita concluzie !!! trimis de
(10 oct 2009, 14:15:06
Pentru ce sa sufere o parte din locatarii care isi platesc cheltuielile ? Debransati-ii doar pe cei ce nu-si achita datoriile !!! Sau marilor destepti care au luat aceasta decizie li s-a intiparit in mintiuca odihnita sloganul comunist :"toti pentru unu si unul pentru toti" ? Ce sa-i faci..."la vremuri noi ...tot noi "!!!
2.   Echitabil categoria forte trimis de
(10 oct 2009, 18:25:09
Domnii de la termica au gasit solutia rentabilizarii imedeiat:sa lise taie capul nenorocitilor care nu au platit.Ok.Sunt de acord ca unii chiar nu platesc din rea credinta,cei de pe scari isi cunosc ,,confratii' de acest tip.Urmeaza cei care chiar nu pot sa plateasca si acolo poate fi loc de medieri sociale,unde primaria fiind reprezentanta comunitatii ar trebui sa se implice prin anchete sociale.A treia categorie e a celor care si-au achitat datoriile catre termica dar au ramas cu penalitatile.Acolo,eu zic sa se umble putin la cheia amiabilitatii,pentru ca datorii la toate marile societati de termoficare au fost rase de catre Guvern,asa pot si ei sa fie intelegatori cu anularea penalitatilor celor care dovedesc ca si-au adus la zi datoriile lor si vor sa fie in rand cu cei corecti.Cum se explica faptul ca statul a anulat penalitati uriase la firme f mari si oameni care isi dovedesc singular buna credinta raman cu penalizari ce nu le pot oricum plati,prelungind si platile normale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei