Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foştii prefecţi şi subprefecţi susţinuţi de PSD vor să atace în instanţă deciziile de înlocuire

Duminică, 11 Octombrie 2009 (15:25:43)

Fostul subprefect de Alba Ovidiu Jidveian, care este avocat, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că împreună cu foştii săi colegi din ţară, prefecţii şi subprefecţii susţinuţi de PSD, intenţionează să atace în instanţă hotărârile Guvernului de schimbare din funcţii.

"Ne gândim ca prefecţii şi subprefecţii din ţară susţinuţi de PSD şi revocaţi de Guvernul Boc II tocmai pe acest criteriu să promoveze un proces în instanţă pentru că este normal să semnalezi cel puţin o eroare judiciară, o eroare de drept, o interpretare şi o aplicare greşită a legii de către Guvernul Boc", a spus Ovidiu Jidveian.

Fostul subprefect de Alba a adăugat că Guvernul a preferat o schimbare bruscă a prefecţilor şi subprefecţilor fără să se respecte nişte principii ale statutului înaltului funcţionar public, catalogând această schimbare ca "o epurare politică".

El a spus că procedura de schimbarea a unui subprefect este îndelungată şi, pe principiul mobilităţii, trebuie să i se ofere un alt post de înalt funcţionar public.

Jidveian a menţionat că, deşi a absolvit cursul de înalt funcţionar public, Guvernul a refuzat să ia act de acest lucru, în aceeaşi situaţie regăsindu-se şi ceilalţi colegi ai săi din ţară. El a precizat că valoarea cursului a fost de aproape 10.000 de lei, fiind suportată de el şi de celălalt subprefect Cornel Murg, în timp ce în cazul prefectului Cornel Bardan, susţinut de PDL, contravaloarea cursului a suportat-o Prefectura Alba.

"Trăim într-o societate în care statul reîncepe să facă nişte abuzuri şi poate anumite principii ale democraţiei, câştigate în urmă cu 20 de ani, au început să nu mai fie respectate. Dacă reîncepem să facem abuzuri, reîncepem să ne raportăm şi să preluăm nişte metehne care se practicau în anii '60-'70, cred că statul român a stat pe loc în ultimii ani", a spus Jidveian.

Fostul subprefect de Alba a declarat că, după eliberarea sa din funcţie, a revenit pe postul de funcţionar public din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, unde câştigase un concurs înainte de numirea ca subprefect. Ovidiu Jidveian a spus că şi-a dat demisia din această funcţie şi s-a reîntors la profesia de avocat, intenţionând totodată să revină în politică.

Subprefecţii de Alba Ovidiu Jidveian şi Cornel Murg, ambii susţinuţi de PSD, au fost eliberaţi de Guvern din funcţii în urmă cu o săptămână.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foştii prefecţi şi subprefecţi susţinuţi de PSD vor să atace în instanţă deciziile de înlocuire.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foştii prefecţi şi subprefecţi susţinuţi de PSD vor să atace în instanţă deciziile de înlocuire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei