Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai greu ca niciodată

Fermierii, disperaţi după ce au fost anunţaţi că nu sunt bani de subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de bovine şi de ovine din judeţul Suceava, la fel ca cei din toată ţara, sunt într-o situaţie mai grea ca niciodată, după ce li s-a comunicat că nu există suficienţi bani pentru achitarea subvenţiilor pe cap de animal.
Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Bucovina, unul dintre liderii fermierilor care a participat la ultimele discuţii cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, este revoltat de situaţia în care s-a ajuns.
„În urma protestului nostru din vară, organizat la nivel naţional, s-a semnat un protocol prin care autorităţile statului se angajau să vireze subvenţia pe cap de animal, aferentă acestui an, în luna octombrie. Zilele trecute am aflat cu stupoare că banii necesari acestor subvenţii nici măcar nu sunt incluşi în proiecţia bugetară pe anul 2009 şi abia ar fi sume care se acopere 20% din bugetul necesar. Este e o situaţie pe care nu avem cum să o acceptăm”, şi-a exprimat nemulţumirea Gurău. El a arătat că subvenţia pe cap de bovină, stabilită în acest an la 571 de lei, este importantă mai ales pentru crescătorii medii şi mari, foarte mulţi dintre ei făcând investiţii şi supravieţuind deoarece s-au bazat că vor primi aceşti bani în luna octombrie. Practic, această subvenţie este cea mai importantă formă de ajutor oferită de stat, lipsa ei fiind similară cu un dezastru.
Dacă până luni după-amiază nu vor primi un răspuns favorabil din partea ministerului, fermierii vor trece la proteste, fiind hotărâţi să nu mai cedeze până când nu le vor fi respectate drepturile.
„Invităm să ni se alăture toate organizaţiile din judeţ care îi privesc pe crescătorii de ovine şi de bovine, pentru că situaţia la care s-a ajuns este de neconceput”, a fost mesajul lui Doru Gurău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii, disperaţi după ce au fost anunţaţi că nu sunt bani de subvenţii .
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fermierii, disperaţi după ce au fost anunţaţi că nu sunt bani de subvenţii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei