Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De toate

Violurile sesizate la poliţie, combinaţie între fapte grave şi minciuni sfruntate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violul reprezintă infracţiunea cu cea mai mică rată de confirmare din rândul celor grave, poliţiştii de la birourile judiciare din judeţ având de rezolvat cazuri deosebit de grave dar şi o mulţime de reclamaţii care nu au nici un temei. Femei care încearcă să se răzbune pe bărbaţi acuzându-i de agresiuni sexuale închipuite, ori tinere care transformă un act sexual acceptat în viol de ruşine sau de frică faţă de părinţi, sunt cele mai frecvente cazuri în care poliţiştii sunt puşi degeaba pe drumuri.

 

Din analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava reiese că în primele şase luni ale acestui an în judeţ au fost constatate 35 de infracţiuni privitoare la viaţa sexuală, cu două mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dintre acestea violuri fiind 21, cu patru mai multe decât în primele şase luni ale lui 2008.
Multe alte dosare au fost însă închise. Pe de o parte au existat „victime” care au inventat adevărate poveşti, recunoscând în cele din urmă că au minţit, de obicei după examinarea medico-legală, care a arătat clar că nu fuseseră agresate sexual. Mai există şi o altă categorie de cazuri, când reclamantele se împacă cu presupuşii violatori şi îşi retrag plângerea, de obicei pentru anumite sume de bani.

 

Camerista violată de administratorul pensiunii

Cele mai multe violuri care nu s-au confirmat s-au înregistrat la Poliţia municipiului Rădăuţi, unde se investighează cazurile din oraş şi din comunele limitrofe arondate acestei structuri de poliţie.
În primele şase luni ale acestui an, oamenii legii de la Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi au avut în lucru nouă reclamaţii privind viaţa sexuală, opt de viol şi una de tentativă de viol. Trei s-au soluţionat prin împăcarea părţilor, fiind clasate, în timp ce şase au avut aceeaşi soartă după ce fapta nu s-a confirmat.
Unul dintre cazurile care nu s-au confirmat a fost înregistrat pe 2 iunie a.c.. O femeie din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, a sesizat poliţia despre faptul că ar fi fost violată la o pensiune din comuna Suceviţa, unde lucra pe post de cameristă. Ea a povestit cum administratorul unităţii de cazare, un bărbat de 62 de ani, şi el din Botoşani, a bătut-o şi apoi a violat-o.
„Într-o după-amiază cei doi au băut împreună, la un moment dat s-au certat, iar el a lovit-o. Ea i-a promis că se răzbună şi a reclamat la poliţie că a fost violată. Avea urme de violenţă pe corp dar medicul s-a pronunţat clar că nu există leziuni specifice unei agresiuni sexuale. După examinarea medicului femeia a recunoscut că nu a fost vorba de nici un viol şi şi-a retras plângerea”, a detaliat finalul poveştii comisarul şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Rădăuţi.

 

A inventat un viol din cauza „remuşcărilor” faţă de prieten

Dintre cazurile instrumentate de poliţiştii din Rădăuţi nu lipsesc nici reclamaţiile depuse de tinere care au inventat violuri de ruşine ori de frica părinţilor. Un caz mai aparte este cel al unei tinere care a întreţinut relaţii sexuale de bunăvoie într-un parc, după care a reclamat că a fost violată. În noaptea respectivă fata se certase cu prietenul ei şi, vrând să se răzbune, l-a înşelat cu un al băiat. Cuprinsă de ruşine, după ce a fost văzută de cineva, şi de „remuşcări” faţă de prieten, cum a declarat la poliţie, fata a transformat partida de sex de bunăvoie în viol.
„Cele mai multe reclamaţii care nu au nici un temei real vin de la tinere, multe la limita majoratului, care se culcă benevol şi apoi reclamă viol din motive care de care mai puerile. Din păcate, suntem purtaţi pe drumuri degeaba, în condiţiile în care sunt multe alte cazuri grave de rezolvat”, a mai declarat Constantin Alistar.
În cazurile de acest gen, reclamantele se aleg cel mult cu o amendă, pentru depunerea de reclamaţii false.

 

Prostituată violată de clientul care nu a vrut să plătească

Şi în zona Fălticeni cinci dintre violurile reclamate în prima jumătate a acestui an s-au soluţionat cu neîncepere a urmăririi penale, stabilindu-se că fapta reclamată nu există, în timp ce într-un al şaselea caz, o tentativă de viol, cercetările sunt în curs.
Într-un caz, în luna februarie a acestui an, o femeie în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în Boroaia, a sesizat faptul că a fost violată de un tânăr în camera unui hotel din municipiul Fălticeni. Din datele de anchetă a rezultat că în seara respectivă, femeia, care practica prostituţia, s-a înţeles cu un client să întreţină relaţii sexuale în schimbul a 100 de lei, deplasându-se împreună la hotel. Conform declaraţiei acesteia, un al doilea tânăr ar fi intrat în cameră după primul partener, obligând-o să facă sex cu ea. În realitate, al doilea partener sexual, prieten cu primul, nu a mai vrut să plătească, considerând că cei 100 de lei daţi de amic sunt suficienţi, moment în care femeia i-a spus că îi va face zile negre, dându-l pe mâna poliţiei.

 

Fapte grave petrecute în acest an

La polul opus găsim agresiuni sexuale grave, în urma cărora victimele au rămas cu traume care le vor urmări toată viaţa. Un exemplu în acest sens este un viol petrecut la începutul anului în municipiul Vatra Dornei.
Pe 14 ianuarie a.c., două minore în vârstă de 15 ani, care căutau o gazdă în oraşul staţiune, au fost abordate de un individ care le-a explicat că are o casă pe strada Parcului din localitate şi că ar putea să închirieze o cameră. Ajunse în apartament, fetele au fost abordate agresiv de individ. După ce una dintre minore a scăpat din mâinile sale, a doua a fost bătută şi apoi violată. Fata a scăpat la un moment dat, după ce agresorul a auzit sirenele poliţiei, sesizată între timp, şi a fugit de la faţa locului. Suspectul în acest caz, Dorel Iulian Fetcu, în vârstă de 25 de ani, localnic din Dorna, a dispărut de la faţa locului, şi astăzi fiind dat în urmărire în toată ţara.
Printre victimele infracţiunilor de viol din acest an se găseşte şi o femeie de 82 de ani, din comuna Dumbrăveni. În luna februarie a acestui an aceasta a căzut victimă unui consătean de numai 20 de ani, Ilie Daniel Eminovici. Individul, căsătorit, tatăl unui copil de câteva luni de zile, a dat buzna peste femeie în casă, ştiind că aceasta locuieşte singură. După ce a forţat-o să întreţină relaţii sexuale, tânărul i-a luat femeii şi 200 de lei, înainte de a pleca legând-o la mâini şi la gură cu un batic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violurile sesizate la poliţie, combinaţie între fapte grave şi minciuni sfruntate .
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Violurile sesizate la poliţie, combinaţie între fapte grave şi minciuni sfruntate4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei