Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


De ce am început să cenzurăm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amuzant şi tragic în ţara asta este faptul că sunt unii care se pricep la toate, sunt specialişti în orice domeniu. Dramatic este faptul că aceşti „unii” au pretenţia ca regulile, legea, să fie respectate de toţi ceilalţi, mai puţin de ei. Pentru ei, toţi ceilalţi sunt hoţi, toţi ceilalţi calcă legea în picioare, numai ei sunt deontologi şi buni cetăţeni.
Între aceşti „unii” sunt şi câţiva comentatori de pe net, care în timp şi-au câştigat renumele de „căcănari”. Prietenii îmi spun să-i ignor, deoarece sunt doar vreo trei sau patru dintre cei peste circa 12.000 de cititori ai „Monitorului” pe net. Mi s-a mai spus să nu-mi pun mintea cu ei, mai ales că ei au mintea odihnită, iar unii sunt plătiţi să stea pe net şi să înjure anumiţi politicieni sau ziarişti. Eu, ca prostul, mă încăpăţânez să-i consider cititori de bună-credinţă ai ziarului, le răspund la mesaje, încerc să le temperez exploziile vulcanice şi să trec cu vederea limbajul obscen.
Într-o vreme, erau cititori ai ziarului în format electronic care ne spuneau că le este jenă să intre pe net din cauza obscenităţilor scrise de căcănari la aproape fiecare material. Site-ul „Monitorului” parcă era unul din categoria XXX, trebuia ascuns de ochii copiilor. Am hotărât, după sute şi sute de astfel de plângeri, să-i obligăm pe cei care postează comentarii să se logheze şi am impus nişte termene şi condiţii, tocmai pentru a crea un spaţiu civilizat de dialog. Logarea presupune introducerea unor date personale care, firesc, nu e neapărat să fi cele reale. Dar, odată logat, cel care nu respectă regulile impuse de noi poate fi mai uşor banat (i se interzice posibilitatea de a mai posta comentarii, cel puţin sub pseudonimul respectiv). După luarea acestor măsuri, numărul comentariilor zilnice a scăzut cu peste 90% (în schimb, a crescut numărul cititorilor). O primă concluzie: laşitatea celor care aruncau cu noroi din spatele unui pseudonim. Un minim control i-a făcut să dea bir cu fugiţii şi să-şi reverse frustrările în altă parte.
Îl ultima vreme, au apărut câţiva căcănari care se pretind adevăraţi justiţiari. Regulamentul nostru spune că toate comentariile trebuie să aibă legătură cu materialul la care sunt postate, că sunt interzise calomniile, injuriile etc, etc. Şi se specifică faptul că orice comentariu care nu respectă regulamentul va fi şters fără explicaţii, iar în caz de recidivă utilizatorul respectiv va fi banat. O bună bucată de vreme am trecut cu vederea toate încălcările regulamentului, chiar şi din partea „justiţiarilor” care ne înjurau şi pe noi. Dar oamenii ăştia au depăşit orice limită, aşa că am început deja să banăm vreo doi căcănari. Eu nu înţeleg cum poţi cere cuiva să fie corect când tu nu eşti corect, când tu nu respecţi acel regulament de care tot pomenesc. Vin căcănarii şi spun „X este hoţ”, „Y a furat”. De regulă X sau Y sunt politicieni. Aceste afirmaţii sunt calomnii. Asta e legea românească. A, e condamnat definitiv pentru că a furat? Atunci o poţi spune, dar astăzi e calomnie. Dacă ar avea un gram de inteligenţă ar putea acuza pe unul sau altul fără să-i facă hoţi. Dar nu au…
De afară, din tribună, pare greu de înţeles. Am mai spus că şi în jurnalistică e ca la fotbal, se pricep toţi. Şi am încercat să le explic, în particular, şi căcănarilor. Eu, dacă văd un om beat pe stradă, nu pot scrie că era beat. Chiar dacă am şi câţiva martori. Vine omul în instanţă şi spune că s-a prefăcut că e beat, ca să râdă de mine şi de martorii mei. „Dar mirosea a alcool, domnule judecător!”. „M-am stropit cu nişte vodcă, să pară scena mai credibilă”. Poţi să-l contrazici? Nu, pentru că singura probă pentru afirmaţia că o persoană era sub influenţa alcoolului este alcoolemia. Ar trebui ca atunci când văd o persoană publică umblând beată pe stradă să-i spun: „Hai să va luăm o alcoolemie că vreau scriu mâine că eraţi mangă şi îmi trebuie probe”.
Aşadar, ce nu se pricepe este faptul că sunt lucruri despre care nu poţi scrie, chiar dacă sunt evidente, pentru că nu ai probe. Vor justiţiarii de pe net să scrie? Să-şi facă ziar şi să publice acolo orice visează noaptea. Sau să-şi facă un blog, că e mai ieftin. Dar, atenţie dragi căcănari, foarte important, trebuie să semnaţi materialele cu numele voastre. Cu numele reale, ca să puteţi da socoteală atunci când aruncaţi cu zoaie în capul unui om, doar pentru că aşa aţi auzit voi sau aşa vreţi voi. Aveţi curaj să o faceţi? Pun pariu că nu.
Eu, unul, nu-mi permit şi nu accept să apară în ziar acuzaţii care nu sunt susţinute de probe. Ne pricepem sau nu, dar aşa înţeleg eu să se facă meseria asta de ziarist. E extrem de uşor să acuzi un om, este foarte uşor să-i terfeleşti numele, să-i calci în picioare reputaţia. Dar este infinit mai greu să repari ce ai stricat printr-un articol scris aiurea.
Din aceste motive am început să banăm anumiţi utilizatori. Voi, căcănarii, puteţi să-i spuneţi şi cenzură. Nu mă deranjează, cu atât mai mult cu cât cititorii de bună-credinţă nu mai sunt agresaţi de limbajul vostru infect şi de atitudinea voastră lipsită total de bun-simţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce am început să cenzurăm.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 20 voturi
De ce am început să cenzurăm3.2520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este infect trimis de
(10 oct 2009, 11:21:42
Nu am folosit limbaj infect. Dar va rog raspundeti sincer care sunt rezultatele investigatie in cazul consilierului Cardas Elena, sau va influenteaza bunul prieten Florin Constantinescu?

De ce nu scrieti cum jurnalisti precum Sergiu Rusu si cu Marius Suiu , impreuna cu Cornel Grosaru incaseaza miliarde pentru pseudo-evenimente.

Fiti cinstit , corect si moral si atunci veti avea cel mai mult respect
2.   Fi-ti mahniti trimis de
(10 oct 2009, 11:27:09
Da aveti dreptate sava suparati ca incasati sume exorbitante de la Parlamentul Romaniei pentru a trece un program de lucru la un cabinet de lucru. Daca acel deputat nu are scru****, unde este moralitatea dvs. Sau nu aveti cu ce va plati (ziarul) leasing-ul la Toyota? De ce nu intrebati prietenii dvs. daca e moral macar sa umpleti buzunarele societatii cu asemenea servicii publicitare?
3.   Vulgaritate? trimis de
(10 oct 2009, 11:31:52
Nu a folosit cuvinte obscene niciodata si va comunic, cand voi vedea banarea mea imi veti demonstra ca altceva nu este o lasitate de la un ziarist cu experienta ce ii este rusine de realizarile lui.

Daca vorbim de cinste, cum vi se pare acele adjective folosite la acei oameni, cel putin in articolul acesta? Dvs sunteti mai retinut la folosit cuvinte vulgare? Oare vulgaritatea nu este si in mintea dvs?

PS : Mai cititi odata articolul dvs.
4.   Sanatate..! trimis de
(10 oct 2009, 16:56:33
Cand reinnoiti rubrica sondaje? Am vazut ca multi il vor banat pe Max..laughing
5.   ARTICOL trimis de
(10 oct 2009, 22:41:08
UN ARTICOL DE BUN SIMT SI LA OBIECT. ...INSA NU AVEM DE UNDE SA STIM CA AU FOST SUTE DE PLANGERI DIN PARTEA CITITORILOR.

ORICUM, DREPTUL DE LIBERA EXPRESIE TREBUIE SA AIBA ANUMITE LIMITE, SUNT DE ACORD.
6.   "regulament" trimis de
(11 oct 2009, 12:07:22
CU ACEST ARTICOL AR TREBUI SA FIE CONCEDIAT T. AVRAM

MA INTREB DACA UN "ZIARIST" CARE SE RESPECTA TREBUIE SA COBOARE ATAT DE JOS

SA FOLOSEASCA UN LIMBAJ ATAT DE SARAC PT A SPUNE CITITORILOR CA SA NU MAI ISI SPUNA PARERILE LA UNELE ARTICOLE ( DREPT OFERIT DE MONITORUL )

CU MINE AI PIERDUT PARIUL AVRAM ( VA APARE NUMELE MEU CAND MA LOGHEZ )

DAR PE VOI CINE VA TRAGE LA RASPUNDERE CAND " ARUNCATI CU ZOAIE IN CAPUL UNUI OM , DOAR PENTRU CA ASA ATI AUZIT VOI SAU ASA VRETI VOI " ?

PS. SPUNETI LA LUME CAND SCRIETI UN ARTICOL CA TREBUIE OBLIGATORIU DE A PREASLAVI ARTICOLUL CACI DACA NU O SA FIE BANATI

TIE CINE ITI DA VOIE SA NUMESTI PERSOANELE IN UN MOD SAU ALTU

NU POTI SA FII NAS LA TOTI

NU CREZI CA DAI DOVADA DE UN EXCES DE IRITATIE FATA DE CITITOR

NU CRED CA AI FI DE ACORD CA CINEVA SA SPUNA CA " CACANAR E FIUL MUI MAICA*A"

......)))))) !
7.   Absolut injositor trimis de
(11 oct 2009, 17:11:48
Un asemenea limbaj nu ii este permis nici intr-un caz unui ziarist care se respecta.Cu nimic nu te deosebeste de cel pe care l-ai acuzat de diferite lucruri.Nu asa arata un raspuns din partea unui om al literelor care se doreste responsabil de acuratetea unui limbaj al forumistilor.Eu cred ca dimpotriva,faptul ca se pune in discutie subiectul de catre cititori poate releva corectitudinea sau ,,ne' a acelui articol.O cenzura ramane cenzura si este opusul ideii de libertate a exprimarii,un drept garantat de Constitutie dupa cate stiu.Cel ce se opune acelui drept nu face decat sa ne retrimita in trecut.Cam ce ar spune CNA-ul de limbajul dv,dle Avram?Pe cine l-ar trage la raspundere,pe cititor,sau pe dv?
8.   Comentariu la Bmaxi trimis de
(11 oct 2009, 17:19:19
Cred ca tot ce as fi avut de spus referitor la acest articol ati spus dv,si ma bucur ca este cineva de astfel de parere ca si mine.Cu siguranta ma voi trezi cu articolul sters sau banat pt parerea mea,dar mi-o respect si chiar tin sa imi exprim respectul fata de dv,indiferent de ce varsta ati avea.
8.1  RE: Comentariu la Bmaxi trimis de
(12 oct 2009, 09:16:35
Nu avem de ce sa va stergem comentariul sau sa va banam. Nu ati facut decat sa ma criticati, folosind un limbaj decent. Puteti sa ma criticati cat doriti, nu este nici o problema chiar daca, poate, uneori, anumite critici ma afecteaza. Ma bucur ca va revolta limbajul meu, si nu doar pe dvs. De fapt, este vorba doar de cuvantul "cacanari". Aceasta definitie nu/ami apartine mie (cu regret spun), ci lui Ioan T. Morar, care a scris, chiar aici, in Monitorul, un excelent editorial cu titlul "Cacanarii de pe net", pe care il gasiti in arhiva si pe care cititori nostri mai noi nu il stiu.

Ma bucur ca va revolta limbajul meu (si nu doar pe dvs.) deoarece arata ca am avut dreptate. Probabil nu ati avut timp (dvs. si alti cititori de buna credinta care ma critica aici) sa va uitati zilnic pe comentarii. Ati fi vazut o multime de injurii, calomnii si insulte, chiar de la unii dintre comentatorii acestui editorial, care s-au abtinut acum cu greu.

Tiberiu Avram
8.2  RE: Comentariu la Bmaxi trimis de
(12 oct 2009, 09:29:09
Eu am folosit un singur cuvant pe care il considerati deplasat si deja au sarit o multime de oameni sa ma acuze, unul chiar spunand ca-i fac pe cetatenii Sucevei "cacanari". Asta spune totul despre cat inteleg unii din mesajul unor articole.

Domnule ANACONDA, criticati-ne, va rog chiar, de fiecare data cand gresim. Nu ne suparam. Eu am spus "cacanari" si s-au suparat mai multi cititori. Unii pentru limbaj, altii pentru ca s-au simtit vizati. Dar cum v-ati simti daca ati citi despre colegii dvs. ca sunt betivi (iar unii dintre cei nominalizati nu consuma deloc alcool), ca iau spaga etc, etc? Comentariile de la acest editorial arata faptul ca puteti fi duri, chiar extrem de duri, dar folosind un limbaj decent. Fara injurii sau calomnii. Exact ceea ce imi doresc. NU doar eu ci, sunt convins, si cititorii de buna credinta, cum sunteti dvs.

Tiberiu Avram
9.   Diferenta intre Carcalete si dl Avram? trimis de
(11 oct 2009, 17:27:15
Desi din start va pot spune ca nici pomeneala sa il pot agrea pe primul,ce a facut cel de-al doilea este un fapt josnic si merita tratat ca atare.Care este diferenta dintre dv,dle Avram si un barbat care se cearta cu sotia,si in lipsa de argumente rationale,isi foloseste pumnii si picioarele sau mai rau,anumite scule aschietoare?nici una!Parerea mea este ca ar trebui sa va cereti scuze cel putin forumistilor,pentru ca ei sunt dovada vie ca ziarul dv este cel in care isi regasesc problemele,opiniile,solutiile si este mijlocul preferat de informare.Datorita noua ati ajuns ziarul cel mai respectat si cu tirajul cel mai mare.Ce ati fi dv fara cititori?Simpli dactilografi.Respectati-ne si va vom respecta!
10.   CNA trimis de
(11 oct 2009, 20:24:37
Consiliului National al Audiovizualului monitorizeaza doar programele RADIO SI TV. Nu exista un organism similar si pentru presa scrisa.

In democratie nu mai exista cenzura. In democratie exista autocenzura. Daca depasesti limitele platesti. Faci o acuzatie pe care nu o poti sustine cu dovezi? Platesti!

Constitutia Romaniei, Art.30, alin.6: Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

Articolul d-lui Avram denota exasperarea la care l-a adus un inflacarat forumist si limbajul este, intr-un fel, justificat. Vad ca articolul nu este chitit pe respectivul personaj ci se vrea o comunicare catre toti cei de teapa respectivului. Mai vad ca in articol se regasesc 2 categorii de forumisti: cacanarii si "cititorii de buna-credinta". Eu unul nu ma simt un cacanar.

PS. Nu dati o conotatie politica acestui comentariu pentru ca nu are.
11.   E ziarul lui, nu al vostru trimis de
(11 oct 2009, 20:37:39
Dragilor, faptul ca putem comenta la articolele de pe monitorulsv.ro e un PRIVILEGIU, nu un drept. Dupa cum zicea si dl Avram, nu va convine cenzura de aici, faceti-va un site, blog, forum si acolo dracuiti si injurati pana nu mai puteti.

Sunt cativa comentatori care lasa niste mizerii si niste injuraturi scarboase. Drept e ca nu maxsuceveanu imi vine in minte ca exemplu, ci unul, cu probleme mari la mansarda, "putin" pe numele de comentator.

Max, tu te-ai simtit vizat de articol? Ca vad ca ai luat-o foarte personal.
12.   :)))) trimis de
(11 oct 2009, 22:58:50
Nu este problema cine este vizat. Dar acuz cu unele lucruri si in privat prin corespondenta de mail ii trimisesem date exacte si refuza adevarul.

Toata lumea crede ca max vb aiurea , dar am trimis mailuri si Lu Rosca la Obiectiv si Sorin Avram si lui Sardinio , si spun toti ca nu pot scrie fiind restrictionati de Tiberiu Avram in cazul celor ce scriu la Monitorul.

Nu folosesc niciodata injurii , doar acuze si la fiecare acuza daca as fi intrebat in mail (care-l au) de mai multe detalii le as da.
13.   Adevarul trimis de
(11 oct 2009, 23:06:12
Sa scrie care sucevean este de acord ca un deputat deturneaza bani publici pentru servicii publicitare . Si in reclama scrie programul de lucru la cabinetul deputatului. Cum este posibil ca acel deputat sa-si permita sa foloseasca institutiile statului in cheful sau .

Vedem ca acel deputat isi pune numar de inmatriculare la masina personala, nume ce sunt in proprietatea Parlamentului Romaniei. Daca acel deputat are voie inseamana ca , conform principiilor constituiei actuale toti romanii am avea voie.

NU este cazul ca numerele se folosesc pe masina de serviciu, dar acest jalnic deputat foloseste insemnele institutiilor statului roman in inters propriu si personal si in modul cel mai abuziv.

Acestea sunt subiecte de editoriale, nu sa faca cetatenii suceveni "cacanari". Dar cultura dlui Avram se limiteaza la ..............

Pentru cei ce ma ataca: va rog dati un comentariu un exista injurii si nu acuzatii.
14.   Propunere trimis de
(12 oct 2009, 10:34:33
Domnule cenzor, am doua subiecte pentru dumneavoastra:

1. de unde PDL-ul a str�ns 1 milion de euro pentru prezidentialele lui basecsu- subiect care a aparut ca un fulger dar a disparut si mai repede.

2. de ce apar �n ultima vreme at�tia amarasteni care sunt prinsi cu tigari de contrabanda, c�ti dintre cei care fac contrabanda nu sunt prinsi, catre cine se duc banii obtinuti de contrabanda.

Daca reusiti sa faceti c�teva articole pe aceste teme va pot considera un om vertical.

Altfel modul �n care aveti curajul sa catalogati anumiti comentatori vi se poate aplica.
14.1  RE: Propunere trimis de
(12 oct 2009, 14:06:16
Daca lasam teoria conspiratiei si abordam logic problema 2 putem deduce ca: tot mai multi amarasteni sunt nevoiti sa caute noi moduri pentru a-si asigura un venit, in conditiile in care rata somajului creste de la o zi la alta si piata nu prea ofera locuri de munca; perspectiva unui castig rapid si consistent le ia mintile oamenilor, facandu-i sa-si burduseasca masina cu tigari si rachiu, in speranta ca la frontiera vor unge putin bunavointa vamesilor sau ca le vor insela vigilenta - nu oricine poate face asta si nu functioneaza intotdeauna.

Cel mult, se pot face estimari cu privire la cantitatile de alcool si tutun care ajung pe piata neagra. Cati sunt cei care o practica.... nu se poate face o statistica.

Unde se duc banii? Putem doar specula. Cel mai probabil se gasesc in bunastarea celor care o practica.

Esti user nou sau unul vechi cu un cont nou? Felul in care pui problema imi pare foarte cunoscut.
15.   De ce cred ca aveti dreptate doar partial? trimis de
(12 oct 2009, 14:17:02
E simplu si logic.

Omul de rand vede, ca si dumneavoastra domnule Avram, ca pentru el se plaica legea la virgula iar pentru ceilalti, tovarasii din nomenclatura PD-L-ista si nu numai, practic aceste legi nu exista. Atunci, cand mai apare cate un articol critic la activitatea unor astfel de tovarasi, care au mentalitatea comunisto-stalinista si care stiu ca nu li se poate intimpla nimic datorita traficului de influenta, exista cei care-si mai varsa naduful, poate exagerat cateodata.

Eu nu cred ca cineva care acceseaza internet si chiar butoneaza sa posteze un comentariu poate fi cacanar. Cred ca adevaratii CACANARI sunt cei care ar trbuii sa se autosesizeze in urma unor articole bine documentate ale ziarului pe care-l conduceti si sa nu mai raspunda ordinelor politice si sa-si faca treaba.

Asa ceva insa nu se va intimpla prea curand in Romania.
16.   Respect trimis de
(12 oct 2009, 18:38:15
V-am citit raspunsul dv si ma declar multumit,chiar regret ca v-am rapit din timpul pretios in care ati fi putut lucra,si nu o spun in mod ironic,ba chiar am citit si printre randuri daca va spune ceva asta.Recunosc ca am fost furios si un pic nedrept chiar,deoarece in alt caz,al cuiva care va poarta numele la un radio pe care il ascult cu sfintenie,imi place modul satiric in care se utilizeaza cacofonia de catre el si Dodo,prin ceea ce fac in emisiunea lor exprima curajul de a arata pe undele radio toate ofurile noastre,pe care de altfel le inghitim in sec fara a le putea spune cuiva.Regret ca nu exista un Forum adevarat al Sucevei in care oamenii sa-si spuna parerile si ofurile,propunerile chiar care pot duce la mersul inainte la urbei.Este adevarat ce spune si EXTRA ca ziarul este al dv si noi intram pe site-ul dv in calitate de invitati,dar deasemenea cred ca poate arata justetea articolului sau chiar completari importante la acesta.Dialogul este baza democratiei,deci continuati!
16.1  RE: Respect trimis de
(12 oct 2009, 22:24:49
Ma bucura, sincer, raspunsul dvs. Asta este dovada ca se poate purta un dialog in termeni civilizati. Se impun, totusi, niste completari. In primul rand, nici un cititor nu imi rapeste timpul. Acesta este rolul nostru, al presei, de a vorbi cu oamenii, cel putin asa consider eu. In al doilea rand, nu consider ca cititorii trebuie sa intre pe site in calitate doar de invitati. De aceea si exista aceasta sectiune, pt comentarii. De-a lungul timpului, cititori de buna credinta ne-au semnalat diverse greseli pe care le facusem in ziar. Le-am remediat gratie tocmai observatiilor facute de ei. In unele cazuri, mesajele in care ne erau semnalate greselile erau extrem de dure. Dar decente.

Va multumesc pt intelegere si va astept, pe dvs. si pe toti cititorii de buna credinta, sa va spuneti parerile despre articole, sa le completati, sa ne criticati. Sa ne criticati bland, parinteste, sau dur, cum doriti. Dar decent.

Tiberiu Avram

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei