Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Mîrza caută aliaţi în lupta cu Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a anunţat că va discuta cu liderii celorlalte formaţiuni politice din judeţ în vederea elaborării unei strategii menite să prevină ca alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie să fie fraudate de PD-L.
În opinia liderului social-democrat, singurul ţel al Guvernului Boc este ca prin instrumentele de care dispune să fraudeze alegerile.
„Am înţeles că şi în judeţul nostru se fac asemenea pregătiri, se pregătesc sume uriaşe de bani pentru mituirea alegătorilor, pentru mituirea celor din secţiile de votare şi fac apel atât la instituţiile statului abilitate cu intervenţia de a stabili măsurile de legalitate, cât şi la oamenii de partid - şi o să am o discuţie şi cu liderii celorlalte organizaţii politice din judeţ, să facem front comun”, a afirmat Mîrza.
Senatorul a arătat că activiştii PSD vor fi instruiţi şi dotaţi cu aparatura necesară pentru a aduna probe în cazul în care vor avea elementele unei posibile fraude, dar şi pentru a interveni în momentul în care se va încerca acest lucru. Totuşi, fără cooperare din partea instituţiilor statului, Mîrza are îndoieli că astfel de acţiuni vor fi suficiente pentru a împiedica practicile electorale incorecte.

 

Mîrza prognozează că în 13 octombrie cade Guvernul

Liderul social-democrat a afirmat că în următoarea conferinţă de presă va prezenta public concluziile unor anchete efectuate în urma vandalizării de materiale electorale în zona Fălticeni, din care reiese că cei care au distrus materialele electorale sunt alienaţi mintal şi prin urmare nu se poate începe urmărirea penală împotriva lor.
„Atrag atenţia organelor statului să aplice legea în mod egal şi cu măsuri egale pentru toate formaţiunile politice”, a spus Gavril Mîrza.
În ceea ce priveşte activitatea de organizare în vederea alegerilor, Mîrza a declarat că până la această dată PSD Suceava a strâns 72.380 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Mircea Geoană la Preşedinţia României şi a estimat că, până marţi, Suceava se va înregistra cu 100.000 de semnături.
Tot pentru marţi, 13 octombrie, senatorul a prognozat căderea Guvernului Boc, în urma moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR şi susţinută şi de PSD. În acest context, el îl sfătuieşte pe primul-ministru Emil Boc să rezolve problema modificării legii pensiilor printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru că „atunci când se va dezbate moţiunea de cenzură, acest guvern nelegitim, neconstituţional şi abuziv va cădea”.
„Acest guvern, care este un instrument în mâna lui Traian Băsescu pentru campania electorală, va cădea şi nu va mai putea emite ordonanţe de urgenţă până după alegerile din 6 decembrie”, crede Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza caută aliaţi în lupta cu Flutur.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mîrza caută aliaţi în lupta cu Flutur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai sa atacati stiti trimis de
(10 oct 2009, 14:14:43
Inca nu am auzit ce va face Geoana daca iese presedinte. Si PSD si PNL inventeaza toata ziua minciuni si ataca incontinu PD-L-ul si pe Basescu, dar inca n-am auzit ce vor ei sa faca daca castiga alegerile.

"Senatorul a aratat ca activistii PSD vor fi instruiti si dotati cu aparatura necesara pentru a aduna probe �n cazul �n care vor avea elementele unei posibile fraude"...la asta am 2 chestii de spus:

1) asta nu este treaba autoritatilor? Uite cine investeste sume uriase de bani.

2) dar pe voi cine va supravegheaza?
2.   Sa sune la baisanu... trimis de
(10 oct 2009, 14:45:58
....ca doar cu el facea aranjamente nu demult, cand acesta incepuse sa distruga PC-ul de la Suceava....Ca si acum se prefigureaza acelasi scenariu...doar culoarea difera...
3.   Tipic trimis de
(10 oct 2009, 19:46:10
Tipic PSD: atac nefondat la persoana, paranoia, cum m-am obisnuit. Ca sa vedeti de ce nu mi-a placut de voi niciodata. Manifestarile astea aproape dramatice nu-si au locul, mie imi creeaza dubii si mai mari si incep sa cred ca poate domnul Marza si cu mai-marii lui planuiesc defapt sa fraudeze alegerile. Nu putem sti. Dar totusi, altceva nu aveti de spus? Geoana, la propia lansare a candidaturii, nu s-a concentrat decat pe Basescu si pe cum sa-l injure mai cu gratie. Asta se intampla defapt in PSD de ceva timp incoace: nu le pasa decat sa denigreze imaginea altuia si sa o poleiasca pe a lor cu aur. Imagine, asta e. Uitati-va doar la Oprescu. Prost sa fii ca sa nu vezi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei