Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele din Parlament cer respingerea legii privind salarizarea unitară a personalului bugetar

Luni, 21 Septembrie 2009 (16:56:11)

Sindicatele din Parlament au trimis, luni, o scrisoare Biroului Permanent al Camerei prin care cer respingerea legii privind salarizarea unitară a personalului bugetar, arătând că Guvernul nu a luat în considerare niciun amendament legat de salarizarea aparatului Parlamentului.

"Întrucât Guvernul nu a luat în considerare nicun amenadment legat de slarizarea aparatului Parlamentului, vă solicităm ca, prin mijloacele constituţionale specifice, să respingeţi proiectul de lege cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice", se arată în scrisoarea semnată de reprezentanţii Sindicatului funcţionarilor publici parlamentari din Senatul, Sindicatului funcţionarilor publici parlamentari din Camera Deputaţilor şi Sindicatului salariaţilor din Camera Deputaţilor.

Ei au precizat că în data de 7 septembrie au trimis protestul lor faţă de această lege conducerilor celor două Camere legislative, în care arătau, printre altele, că prin salarizarea unitară "funcţionarul public parlamentar de carieră este echivalent, ca salarizare, cu încadrarea unui arhivar de la Ministerul Internelor şi Administraţiei sau a unui asistent medical".

În scrisoarea sidicatelor din Parlament se arată că, fără slariaţii Parlamentului, instituţia nu poate funcţiona, începând cu pregătirea lucrărilor din comisii şi plen, funcţionarea clădirii Palatului Parlamentului, respectiv iluminare, întreţinere, reparaţii, sonorizare, ventilaţie, curăţenie, funcţionare lift, serviciul de alimentaţie şi asigurare a transportului auto pentru parlamentari.

În opinia sindicatelor din Parlament, în niciun stat membru al UE funcţionarii parlamentari şi slariaţii din Parlament "nu sunt trataţi discriminatoriu, cu dispreţ şi sub demnitatea profesională, aşa cum se prevede în Romînia, în legea cadru privind slarizarea unitară".

"În Uniunea Europeană, fincţionarii publici parlamenatri reprezintă categoria cea mai înaltă de funcţionari publici şi se află sub incidenţa prevederilor speciale în ce priveşte statutul lor şi salarizarea, cu respectarea şi aplicarea principiului separaţiei puterilor în stat", au precizat reprezentanţii sindicatelor din Parlament.

Secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL) a declarat că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor "a luat act" de scrisoarea de protest a sindicatelor din Parlament, arătând că aceasta a fost adresată şi tuturor grupurilor parlamentare.

"Protestează pentru modul în care au fost încadraţi. Am luat act de acest protest şi fiecare grup va dezbate acest protest",a explicat Ppardău, care crede că acest subiect "se va mai discuta" în conducerea Camerei.

PNL şi UDMR au iniţiat o moţiune de cenzură pe tema legii privind salarizarea unitară, lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, săptămâna trecută. Moţiunea de cenzură va fi citită, luni, în Parlament, urmând ca joi să fie dezbătută de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din Parlament cer respingerea legii privind salarizarea unitară a personalului bugetar.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele din Parlament cer respingerea legii privind salarizarea unitară a personalului bugetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei