Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calendarul protestelor bugetarilor include pichetarea sediilor PDL şi PSD, înainte de greva generală

Luni, 21 Septembrie 2009 (19:56:19)

Alianţa Bugetarilor a stabilit calendarul acţiunilor de protest şi a decis ca în 30 septembrie să picheteze sediile PSD şi PDL, lansând totodată un apel către angajaţii din mediul privat să fie solidari şi să participe la greva generală anunţată pentru 5 octombrie.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a declarat că Alianţa Bugetarilor a decis să picheteze în 30 septembrie, între orele 11.00-13.00 sediile PDL şi PSD din Bucureşti şi din municipiile reşedinţă de judeţ, acţiune care va fi urmată de grevă generală în 5 octombrie, în întreg sectorul bugetar.

De asemenea, Alianţa Bugetarilor a anunţat că va participa la mitingul organizat de confederaţiile sindicale, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii Decente, în 7 octombrie, precum şi faptul că salariaţii din sectorul bugetar nu se vor implica şi nu vor participa la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie.

Totodată, Alianţa Bugetarilor a lansat un apel la solidaritate pentru colegii din mediul privat care trec prin aceleaşi probleme ca angajaţii din sectorul bugetar.

"Ziua de 5 octombrie trebuie să fie o dată care înseamnă solidaritate între angajaţii bugetari şi angajaţii din mediul privat", a declarat preşedintele executiv de la Federaţia "Spiru Haret", Marius Nistor.

Protestele au fost anunţate din cauză că sindicaliştii spunând că sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul şi-a angajat răspunderea privind pachetul legislativ care include salarizarea, educaţia şi acordarea concediului fără plată.

Reprezentanţii Alianţei Bugetarilor au afirmat că solicită în continuare Guvernului renegocierea în regim de urgenţă a legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, stoparea disponibilizărilor în sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea concediului fără plată forţat.

De asemenea, sindicaliştii au afirmat că sunt nemulţumiţi de faptul că, potrivit textului legii salarizării, în sectorul bugetar nu vor mai exista majorări de salarii fără reducerea numărului de salariaţi.

În ceea ce priveşte Legea educaţiei, reprezentantul Federaţiei "Spiru Haret" a declarat că a sesizat Avocatul Poporului şi a cerut sesizarea Curţii Constituţionale, întrucât această lege asumată de către Guvern este o lege organică, ce trebuie adoptată de Parlament.

Totodată, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Adrian Bârea, a precizat că sistemul bugetar are deja un deficit de 24.000 de salariaţi faţă de normativele în vigoare, iar acordarea concediului forţat timp de zece zile ar duce la dezechilibrarea sistemului bugetar cu grave consecinţe pentru sistemul sanitar.

Bârea a mai spus că sindicaliştii din Sănătate vor decide, joi, calendarul acţiunilor de protest pe care sistemul sanitar le va organiza în afara protestelor anunţate de Alianţa Bugetarilor.

Preşedintele "Alma Mater", Anton Hadăr, a precizat că şi alte federaţii se vor alătura Alianţei Bugetarilor până la declanşarea grevei generale din 5 octombrie.

Mai multe federaţii din educaţie, sănătate, administraţie publică şi poliţie, reunite în Alianţa bugetarilor, au pichetat, în 15 septembrie, sediul Parlamentului, nemulţumite de prevederile legii salarizării unitare. Reprezentanţii bugetarilor au spus că proiectul legii unice de salarizare a fost negociat iniţial cu sindicatele într-o formă, iar în final a apărut o altă formă.

De asemenea, "Alma Mater" anunţa că va lua o decizie privind declanşarea grevei generale pe termen nelimitat după consultarea partenerilor din Alianţa Bugetarilor, federaţia hotărând, joi, în Consiliul Naţional de Conducere să participe la planul de acţiuni al Alianţei.

Şi Biroul Executiv al Federaţiei Sindicatelor Tesa din Sănătate a anunţat, joi, că va participa la protestele care vor fi organizate în 5 octombrie de către Alianţa Bugetarilor, în acest sens fiind începute pregătirile la nivelul întregii ţări.

Alianţa Bugetarilor a cerut Guvernului să nu îşi asume, în 15 septembrie, răspunderea în faţa Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare şi să renegocieze actul normativ astfel încât toţi bugetarii să aibă salarii decente şi să se ţină cont de principiile asumate în urmă cu trei luni, când a început negocierea pe această lege.

De asemenea, membrii Alianţei bugetarilor au cerut stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi au spus că nu acceptă concediul fără plată propus de Guvern.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calendarul protestelor bugetarilor include pichetarea sediilor PDL şi PSD, înainte de greva generală.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calendarul protestelor bugetarilor include pichetarea sediilor PDL şi PSD, înainte de greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei