Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Fostul adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, urmărit penal de DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probleme pentru mai mulţi poliţişti de frontieră şi vameşi din cauza unui transport de ţigări din Ucraina. Printre cei împotriva cărora s-a început deja urmărirea penală se numără şi comisarul şef Marcel Simion, fost adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

 

Ancheta în acest caz este derulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, şi vizează trei poliţişti de frontieră, dintre care doi ofiţeri şi un agent, un lucrător vamal şi soţii Irina şi Mihai Zaharie din Rădăuţi.
Comisarul şef Marcel Simion este acuzat că pe 17 mai 2008, în calitate de director adjunct al DPF Rădăuţi, l-a instigat pe comisarul Nelu Fediuc, şef al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Siret, să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în legătură cu verificarea, confiscarea şi sancţionarea soţilor Irina şi Mihai Zaharie. Aceştia au introdus în România, venind din Ucraina, cu un autoturism marca Audi A4, cu numărul de înmatriculare SV-04-AUV, 2.000 de pachete de ţigări, prejudiciind statul cu suma de 9.610 lei, prin neplata taxelor aferente.
Un alt ofiţer, subcomisarul George Ioan Călinescu, în calitate de şef de tură în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, este acuzat de comiterea a trei infracţiuni, printre care şi divulgarea de secrete de serviciu.
Pe 14 mai 2008, ofiţerul l-a sunat pe un anume Marius Adochiţei şi l-a anunţat despre retragerea unui consemn privind instituirea controlului amănunţit la intrarea în ţară. Trei zile mai târziu, acelaşi subcomisar George Ioan Călinescu a sunat-o pe Irina Zaharie şi i-a dezvăluit amănunte despre echipele de control din zona PTF Siret, deşi acest aspect era catalogat drept „secret de serviciu”.
În consecinţă, procurorii DNA Suceava au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

 

Agentul, vameşul şi soţii Zaharie

În acelaşi dosar, a fost începută urmărirea penală şi împotriva unui alt poliţist de frontieră. Este vorba de Vasile Iulian Scripcaru, care este acuzat că a furnizat date cu caracter secret. Concret, agentul Scripcaru l-a sunat pe Marius Adochiţei pentru a-l anunţa de instituirea controlului amănunţit pe intrarea în ţară. Ancheta s-a extins şi asupra unui lucrător vamal de la Siret. Lucian Doru Mureşan este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual pentru faptul că a permis intrarea în ţară a celor 2.000 de pachete de ţigări, fără respectarea legislaţiei în vigoare.
Nici soţii Irina şi Mihai Zaharie, din Rădăuţi, care au beneficiat de favorurile poliţiştilor de frontieră şi ale vameşului, nu au scăpat. Cei doi sunt cercetaţi pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, urmărit penal de DNA.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Fostul adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, urmărit penal de DNA4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
(22 sep 2009, 10:51:20
Bai fratilor astai transpor? CU 4 BAXURI??! Il rezolva vamesu Lohaza!! Astia ci iati dat voi in ziar iau prafu de pe toba. Grosu il ia Lohaza cai tartor acolo la ei. Vo dat de lucru ca o fost oleaca in concediu, da la el transportu e de la 15 baxuri in sus!! Cum se lauda el prin siret diicotu si restu ii fac papucii la cat le cara! Ati vazut vreun dosar finalizat cu tigari? Si in toate o fost implicat! Il scot procurorii lui!!!!! Astai praf in ochi saveti voi ce scrie!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei