Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Judecătorii solicită Camerei o Comisie pentru criza din Justiţie, BP a luat act de cerere

Luni, 21 Septembrie 2009 (18:31:16)

Reprezentanţii puterii Judecătoreşti, printre care preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, au cerut printr-o scrisoare, discutată luni de BP, să constituie o Comisie specială care să reziolve criza din Justiţie, conducerea Camerei lunând act de această solicitare.

"A fost o scrisoare din partea unor reprezentanţi ai puterii judecătoreşti. Am luat act de această scrisoare a reprezentanţilor puterii judecătorişti prin care dumnealor solicită Parlamentului să consituie o comisie specială a Camerei Deputaţilor pentru a media conflictul care are loc în momentul de faţă în Justiţie", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL).

Scrisoarea este iniţiată de patru judecători: Horaţiu Dumbravă şi Adrian Neacşu reprezentând Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale ale Judecătorilor, Mona Pivniceru - Asociaţia Magistraţilor din România şi Dana Gîrbovan- Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, care solicită Camerei să constiuie o comisie specială care să rezolve criza din Justiţie şi să elaboreze un Pact Naţional pe Justiţie.

"Reprezentanţii puterii judecătoreşti, semnatari ai acestei solicitări, îngrijoraţi fiind de lipsa de deschidere instituţională a unei din puteri cu care se află în echilibru, dar în acelaşi timp, interesaţi mai mult decât oricând pentru a iniţia şi dezvolta dialogul constructiv şi constituţional între puteri, vă solicită cu respect instituirea unei comisii speciale a Camerei Deputaţilor, care să aibă ca obiective: circumscrierea cauzelor care au condus la grava criză prin care trece statul de drept-protestul unanim al puterii judecătoreşti", se arată în textul scrisorii citate.

În plus, reprezentanţii Justiţiei au menţionat că această Comisie ar trebui să găsească nu doar cauzele ci şi „soluţii imediate, pe termen mediu şi lung de rezolvare a acestei crize, în primul rând de natură legislativă”, dar şi să prefigureze „soluţii de natură administrativ tehnică pe care pe care ar trebui să le adopte celelalte două puteri pentru asigurarea independenţei puterii judecătoreşti şi a echilibrului interinstituţional între puterile statului.

Aceştia propun Camerei ca prin intermediul unei Comisii speciale pentru criza din sistem să proiecteze "o Convenţie a puterilor legisaltivă, executivă şi judecătorească privind separaţia şi echilibrul acestora în stat-Pact Naţional pe Justiţie, o convenţie care să reunească cele trei puteri sub semnul colaborării şi echilibrului constituţional".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii solicită Camerei o Comisie pentru criza din Justiţie, BP a luat act de cerere.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătorii solicită Camerei o Comisie pentru criza din Justiţie, BP a luat act de cerere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei