Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: La primul director schimbat prin ordin, premierul o va remania pe Andronescu

Luni, 21 Septembrie 2009 (15:55:42)

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că dacă ordinul semnat de ministrul Andronescu va produce efecte, la primul director schimbat prin acest ordin premierul va face ceea ce a spus, şi anume remaniere.

"PDL rămâne consecvent solicitării de anulare a ordinului minsitrului Educaţiei. Doamna Andronescu şi noi am avut această discuţie şi sperăm ca acest apel al nostru să fie auzit. Dacă ar fi ca acest ordin să producă efecte şi la primul director schimbat, pe acest ordin, sunt convins că premierul va face ce a spus, adică remaniere", a spus Gheorghe Flutur.

Întrebat dacă, aşa cum prevede protocolul de colaborare dintre PDL şi PSD, prin discuţia din şedinţa coaliţiei se înţelege că acesta a consultat PSD în privinţa condiţiilor privind remanierea unui ministru, Flutur a spus: "Da, se consideră informat. Astăzi, premierul a vorbit desptre acest lucru şi e cu caracter general dar a vorbitr şi despre ordinul de la Minitserul Educaţiei".

"Ministrul Educaţiei are foarte multă treabă în aceste zile", a mai afirmat Flutur, precizând că în perioada mediat următoare vor trebui elaborate normele metodologice pentru legea educaţiei, după promulgarea sa de către preşedinte.

El a afirmat că premierul a cerut în şedinţa coaliţiei ministrului Educaţiei să grăbească elaborarea acestor norme metodologice pentru legea educaţiei.

Referindu-se la ordinul semnat de ministrul Ecaterina Andronescu privind numirea directorilor din şcoli şi grădiniţe, Gheorghe Flutur a spus că, din câte ştie, acest ordin al ministrului nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

"Noi rămânem consecvenţi şi premierul rămâne consecvent în a cere retragerea şi anularea acestui ordin", a continuat vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei PSD a dat asigurări PDL că acest ordin nu va fi aplicat, Flutur a spus că opremeirul a cerut în mod explicit acest lucru partenerilor de guvernare.

"Vom vedea zilele următoare. Eu sunt convins că nu se va aplica acest ordin. Nu am discutat mai departe. A fost solicitarea expresă a premierului", a mai spus el, precizând că s-a stabilit de comun acord în cadrul coaliţiei doar elaborarea normelor metodologice pentru legea educaţiei.

Gheorghe Flutur a afirmat că ceea ce PDL a cerut concret în şedinţa coaliţiei a fost ca acest ordin să nu îşi producă efectele. "Dacă ar fi să fie schimbat un director din ţară pe baza acestui ordin, în acel moment premeirul va face ceea ce a spus, şi anume remanierea ministrului Educaţiei", a conchis vicepreşedintele PDL.

El a ţinut să precizeze că premierul Boc a făcut această solicitare expresă către ministrul Educaţiei imediat după ce a venit din deplasarea externă din Italia.

Potrivit Art.18 din Regulamentul de funcţionare a coaliţiei, primul-ministru poate propune, motivat, revocarea unui ministru numai după consultarea prealabilă a conducerii celeilalte părţi şi cu informarea, în aceleaşi condiţii, a BPCC.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, luni, după BPN al PSD, că, în urma discuţiilor din şedinţa conducerii coaliţiei de luni după-amiază şi din BPN, s-a decis că Ecaterina Andronescu va modifica ordinul privind numirea directorilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: La primul director schimbat prin ordin, premierul o va remania pe Andronescu.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: La primul director schimbat prin ordin, premierul o va remania pe Andronescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei