Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" va depune, miercuri, la Parlament amendamentele la Legea unică

Marţi, 8 Septembrie 2009 (14:44:40)

"Cartel Alfa" va depune, miercuri, la Parlament amendamentele la legea unică de salarizare, pe care le va centraliza în urma unei întâlniri de marţi cu toate federaţiile pe care le reprezintă, fiind nemulţumiri din partea angajaţilor din sistemele sanitar, de învăţământ, de asistenţă socială.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că federaţiile de bugetari afiliate la confederaţie se întâlnesc marţi pentru a centraliza amendamentele la legea unică, urmând să le depună prin foşti sindicalişti, actuali parlamentari, premierul spunând că "acceptă" în această săptămână propuneri argumentate la lege.

"Medicii vor o grilă comparabilă cu a celor din justiţie, cei din învăţământ nu sunt mulţumiţi că se află în ultima parte a grilei, asistenţii sociali nu sunt incluşi în lege, fiind probabil o scăpare", a precizat Dandea.

Birourile Permanente reunite au analizat şi au aprobat data de 15 septembrie pentru ca prim-ministrul Emil Boc să vină în Parlament pentru asumarea răspunderii pentru cele trei proiecte de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Până vineri, 11 septembrie, ora 20.00, pot fi depuse amendamente la acestă iniţiativă legislativă, iar la începutul săptămânii viitoare, probabil marţi, va fi făcută publică varianta finală a proiectelor cu amendamentele admise.

Cele trei proiecte de lege pentru care Guvernul a decis să-şi asume răspunderea în Parlament au ajuns, luni dimineaţă, la Camera Deputaţilor.

Sindicatele cer modificarea coeficienţilor din proiectul legii unice, pentru a se respecta principiul "la muncă egală, salariu egal" şi spun că nu sunt de acord cu asumarea răspunderii de către Guvern, neînţelegând "graba" Executivului.

Petru Dandea, declara, joi, pentru MEDIAFAX, că trebuie făcute corecţii pe grilele actuale şi de aceea cer înaintarea proiectului spre dezbatere în Parlament, pentru a mai putea fi făcute modificări la comisiile Legislativului.

Potrivit lui Dandea, actuala formă a proiectului legii unice nu respectă principiul iniţial al legii "la muncă egală, salarii egale".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului \"Cartel Alfa\" va depune, miercuri, la Parlament amendamentele la Legea unică.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
\"Cartel Alfa\" va depune, miercuri, la Parlament amendamentele la Legea unică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei