Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfidare

Nereguli la groapa de gunoi a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De câteva săptămâni, focuri ard seară de seară pe platforma de deşeuri de pe Mirăuţi, care teoretic ar trebui să fie închisă de peste opt luni, dar şi acoperită cu un strat gros de pământ.
Atât focurile aprinse, inexplicabile pentru o zonă în care nu se mai depozitează gunoi şi nu mai suscită interesul celor care răscoleau acolo pentru a colecta diverse deşeuri, consideraţi de obicei „incendiatori” ai ambalajelor adunate acolo, cât şi maşinile cu gunoi care circulă înspre groapă au stârnit numeroase suspiciuni locuitorilor de pe Mirăuţi, dar şi comisarilor de mediu.

 

Maşini cu gunoi, duse spre groapa închisă de opt luni

“Săptămâna trecută am primit mai multe sesizări telefonice, care spuneau de maşini de gunoi ale Rosal şi Test Prima care sunt duse la groapa de gunoi. Comisarii de mediu s-au deplasat acolo şi au găsit o maşină de la Test Prima, cu gunoi colectat de la societăţi comerciale din Şcheia, care nu era încă descărcată. Întrebat de ce a venit acolo, şoferul a spus că a venit doar să alimenteze maşina, înainte de a pleca spre Fălticeni, deşi acolo nu este nici o staţie de combustibil”, a spus şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.
Deocamdată, firma Test Prima, care gestionează vechea groapă de gunoi a Sucevei, a scăpat ieftin, doar cu un avertisment, care poate fi oricând transformat într-o amendă uriaşă, dacă vor fi prinşi că au “călcat pe bec”.
“Vom patrula zi de zi, dimineaţa, prânz şi seara, pe la groapa de gunoi, să ne convingem că într-adevăr nu se mai duce gunoiul acolo. Ce se întâmplă acum, cu focurile care ard noapte de noapte şi cu maşinile încărcate cu gunoi care merg încolo, chipurile să alimenteze, este o sfidare a legilor şi autorităţilor locale”, a adăugat Adriana Iordache, care a dat o amendă de un miliard de lei vechi firmei Test Prima, în urmă cu aproximativ trei luni, tot pentru depunerea ilegală de deşeuri la groapa de gunoi, închisă încă de la 1 ianuarie 2009.

 

Obligaţii nerespectate

Noi controale, cu temă exactă, vor fi făcute la depozitul de deşeuri de pe Mirăuţi la finele lunii septembrie, atunci când expiră termenul de realizare a unor măsuri de conformare, stabilite prin avizul de mediu eliberat la închiderea gropii.
Una din aceste măsuri prevedea realizarea unui dig de protecţie pe malul drept al râului Suceava, pentru ca deşeurile să nu mai ajungă în apă, dar construcţia respectivă nici măcar nu a fost începută, deşi ar trebui să fie aproape finalizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli la groapa de gunoi a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nereguli la groapa de gunoi a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei