Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Comisia Udrea a decis să ceară începerea urmăririi penale a ministrului Turismului

Marţi, 8 Septembrie 2009 (18:12:32)

Ludovic Orban a declarat că deputaţii din Comisia Udrea au decis ca raportul final al anchetei să conţină un punct distinct în care să se ceară începerea urmăririi penale în cazul ministrului PDL al Turismului, pentru încălcarea Legii răspunderii ministeriale, Constituţiei şi Regulamentului Camerei.

Orban a precizat că decizia Comisiei a fost luată cu unanimitate de voturi.

Deputatul liberal a menţionat că raportul comisiei urmează să fie finalizat săptămâna viitoare, marţi sau miercuri.

"Este evident că această decizie (de solicitare a începerii urmăririi penale a Elenei Udrea - n.r.) este rezultatul comportamentului ministrului Turismului şi a Ministerului Turismului, contrar art.11 din Constituţie, care prevede obligativitatea fiecărui ministru de a pune la dispoziţia comisiei de anchetă toate informaţiile solicitate", a afirmat Orban.

El a susţinut că Elena Udrea a încălcat şi art. 8 lit. b din Legea răspunderii ministeriale, care consideră infracţiune furnizarea de informaţii care nu sunt conforme cu realitate, precum şi art. 8 al.2 lit. a, care pedepseşte refuzul nejustificat de a pune la dispoziţia comisiei informaţiile solicitate.

Potrivit lui Orban, răspunsurile Ministerului Turismului şi declaraţiile Elenei Udrea demonstrează că ministrul Turismului a încălcat toate aceste articole din Legea răspunderii ministeriale.

Ludovic Orban a mai spus că ministrul Turismului şi PDL au boicotat activitatea acestei comisii şi au făcut tot ce este posibil pentru a o împiedica.

Solicitarea de începere a urmăririi penale va face parte din raportul final al comisiei de anchetă, alături de alte concluzii, a mai spus Orban, arătând că deputaţii din comisie vor lucra pe fiecare domeniu şi până joi vor prezenta un proiect de raport.

"Am hotărât ca, până joi, să se finalizeze toate expertizele, iar marţi, în şedinţa comisiei, să se finalizeze proiectul de raport pentru a fi adoptat. Dacă nu reuşim marţi, atunci miercuri", a adăugat Ludovic Orban.

El a mai spus că acest raport va fi înaintat Biroului Permanent, care va stabili dacă, înainte de a fi prezentat plenului, este nevoie să treacă prin alte comisii. Orban a arătat că, în opinia sa, faptul că ministrul Turismului, Elena Udrea, are şi calitatea de deputat face ca acesta să treacă şi prin Comisia juridică.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a amânat pentru miercuri discutarea sesizării ministrului Turismului, Elena Udrea, care reclamă conducerii Camerei "incompatibilitatea" şi "comportamentul abuziv" al unor membri din Comisia parlamentară de anchetă în cazul său.

Secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL) a declarat, luni, că discuţia pe tema sesizării Elenei Udrea a fost amânată la propunerea liberalului Bogdan Olteanu.

Potrivit lui Pardău, sesizarea ministrului Turismului se referă la "incompatibilitatea unor membri" din comisia de anchetă, la "blocajul generat de lipsa regulamentului de funcţionare” al acestei comisii şi la „comportamentul abuziv” al unor deputaţi din comisie.

Ministrul Turismului Elena Udrea a fost invitată de două ori la comisia parlamentară de anchetă, care verifică legalitatea modului în care au fost cheltuiţi banii publici alocaţi acestui minister. Udrea s-a prezentat de fiecare dată pentru a critica dur prezenţa în comisie a unor deputaţi, pe motiv că aceştia ar dori să-i fabrice un dosar penal. Elena Udrea a plecat de la comisie, fără a participa la audieri sau a răspunde la întrebările deputaţilor din comisia de anchetă, după ce a susţinut că această comisiei este ilegală.

Comisia parlamenatră de anchetă în cazul Udrea a fost înfiinţată printr-o decizie a Camerei deputaţilor, la propunerea PNL şi a PSD, deputaţii PDL refuzând să facă parte din această comisie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Comisia Udrea a decis să ceară începerea urmăririi penale a ministrului Turismului.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Comisia Udrea a decis să ceară începerea urmăririi penale a ministrului Turismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei