Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu la Costeşti: Am luptat ca legea privind victimele holocaustului să nu includă numai evreii

Marţi, 8 Septembrie 2009 (17:41:36)

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, participanţilor la festivalul romilor de la Costeşti, că el a fost unul dintre cei care au luptat ca legea privind victimele holocaustului să îi vizeze şi pe romi, care "de-a lungul istoriei au fost victime ale diferitelor forme de opresiune".

"Mă simt foarte onorat pentru că am fost invitat de regele Cioabă să fiu alături de minoritatea dumneavoastră, cea mai ataşată de ţără, şi mă refer aici la romi care, de departe, au dovedit că iubesc cel mai mult tradiţiile, simbolurile şi valorile româneşti. Sunt unul dintre cei care au luptat ca legea privind victimele holocaustului să nu includă numai minoritatea evreiască, ci şi pe romi. Romii, de-a lungul istoriei, au fost victime ale diferitelor forme de opresiune, fie ale majoritarilor, fie ale sistemului comunist, fie ale holocaustului", le-a spus Băsescu romilor adunaţi la Costeşti.

Şeful statului i-a îndemnat pe romi să nu le mai fie jenă şi să-şi declare apartenenţa etnică.

"Nu înţeleg de ce această jenă întrucât foarte mulţi oameni însemnaţi din România au ajuns oameni de valoare, politicieni, artişti, scriitori. De aceea, consider un lucru foarte important pentru părinţii romi să-şi trimită copiii la şcoală. Cele mai importante două lucruri pentru copiii romi, ca şi pentru copiii maghiari, ca şi pentru copiii italieni, ca şi pentru copiii armeni, sunt şcoala şi religia. Şcoala este singură garanţie de a oferi şanse egale fiecărui cetăţean al ţării", a adăugat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Costeşti marţi după-amiază, în jurul orei 14.00, după ce a participat la lansarea primului vehicul Ford asamblat la Automobile Craiova.

Şeful statului, alături de soţia sa, Maria Băsescu, au stat la sărbătoarea romilor aproximativ o oră şi jumătate, timp în care au fost asaltaţi de mulţime şi au primit cadouri.

Traian Băsescu a petrecut o parte din timp alături de autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, care i-a dăruit o plachetă cu însemnele casei regale, o monedă din argint, o Biblie şi câteva cărţi scrise de Luminiţa Cioabă.

Maria Băsescu a primit şi ea cadou, de ziua onomastică, un costum tradiţional ţigănesc. De altfel, soţia preşedintelui a şi îmbrăcat, pe scena pe care a urcat la un moment dat, fusta lungă, plisată, şi baticul înflorat primite de la Luminiţa Cioabă.

În timpul vizitei, preşedintele şi soţia sa au trecut şi pe la cortul lui Florin Cioabă, în faţa căruia şeful statului a fost stropit cu busuioc de o femeie. Băsescu a luat apoi busuiocul, păstrându-l.

Înainte de a pleca, şeful statului a mâncat alături de Florin Cioabă, la o masă întinsă lângă cortul acestuia.

Întrebat de jurnalişti dacă se simte lezat de faptul că Traian Băsescu a folosit, în urmă cu aproximativ doi ani, apelativul "ţigancă împuţită", referindu-se la o jurnalistă, Florin Cioabă a spus: "Am şi uitat evenimentul. Dacă i se adresa cumva cu «americancă împuţită», doamna jurnalistă ar fi fost la fel de lezată".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu la Costeşti: Am luptat ca legea privind victimele holocaustului să nu includă numai evreii .
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu la Costeşti: Am luptat ca legea privind victimele holocaustului să nu includă numai evreii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei