Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu despre declaraţiile unor politicieni străini privind muncitorii români: O campanie incorectă

Marţi, 8 Septembrie 2009 (14:43:49)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, la Craiova, că declaraţiile unor politicieni occidentali legate de muncitorii români reprezintă "o campanie incorectă", afirmând că aceştia ar trebui să se uite la "succesul extraordinar" pe care un producător străin de automobile îl are în România.

"Ştiu că într-o ţară occidentală, prietenă nouă, politicienii în plină campanie fac aprecieri despre calitatea muncitorilor români. Aş vrea să răspund aici, în calitate de preşedinte al României, acestei campanii incorecte. Dacă vor să drămuiască corect muncitorii români, să privească la succesul extraordinar pe care alt producător de automobile îl are în România. Aici este vorba despre un parteneriat excelent între manageri şi muncitori", a declarat Traian Băsescu, la evenimentul lansării primului vehicul Ford asamblat la Automobile Craiova.

Afirmaţiile preşedintelui Băsescu vin în contextul declaraţiilor recente ale premierului creştin-democrat al landului Rhenania de Nord-Westfalia, Juergen Ruettgers, care i-a criticat pe muncitorii români, despre care a spus că "vin şi pleacă după cum au chef".

"Spre deosebire de angajaţii din Bazinul Ruhr, cei din România nu vin dimineaţa la ora şapte la schimbul întâi şi nu rămân până la sfârşitul programului - ci vin şi pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac", a declarat candidatul conservatorilor în faţa electoratului (tradiţional de stânga) din Duisburg, la 26 august, potrivit Der Spiegel.

Potrivit oficialilor conservatori de la Duesseldorf, premierul Ruettgers nu a intenţionat să jignească, mesajul său dorindu-se un elogiu al forţei de muncă din Bazinul Ruhr, în contextul relocării firmei Nokia de la Bochum la Jucu, lânga Cluj. Astfel, Ruettgers s-ar fi referit la faptul că Nokia avea la Bochum cea mai productivă filială, în timp ce fabrica de la Jucu a devenit cea mai ineficientă din Europa.

Politicienii germani l-au criticat dur pe Juergen Ruettgers, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Creştin-Democrate, pentru insultele la adresa românilor.

Potrivit site-ului TheLocal.de, Juergen Ruettgers şi-a cerut scuze, vineri, pentru remarcile sale la adresa românilor, afirmând: "Am stat în faţa muncitorilor din Rhenania de Nord-Westfalia, ale căror eforturi sunt recunoscute la nivel global şi care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza unor decizii proaste luate de conducerea companiei. Nu am vrut să insult pe nimeni şi dacă s-a întâmplat acest lucru, îmi pare rău".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu despre declaraţiile unor politicieni străini privind muncitorii români: O campanie incorectă.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu despre declaraţiile unor politicieni străini privind muncitorii români: O campanie incorectă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei