Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În căutarea dreptăţii

În greva foamei, „tatuat” pe haine şi cu psaltirea în mână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat din Frasin a ales o metodă inedită de protest în faţa Bisericii Romano-Catolice din centrul municipiului Suceava. Nemulţumit că nu a mai primit un teren forestier pentru care spune că deţine toate actele, omul şi-a scris pe haine „Greva foamei” şi a decis ca pe toată durata protestului să citească psalmi dintr-o psaltire.

 

Motivul pentru care Ion Nuţescu, de 40 de ani, din Frasin, a ajuns să intre în greva foamei este legat de o pădure de 4,73 de hectare. Bărbatul spune că a obţinut o decizie judecătorească prin care i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru acea suprafaţă de teren, dar nici până în ziua de astăzi nu a primit-o efectiv. Mai mult, acesta susţine că a fost pus în posesie de câteva ori, dar de fiecare dată i s-a luat pământul care apoi a ajuns în posesia altor persoane.
Picătura care a umplut paharul s-a petrecut în 2005. În luna ianuarie a acelui an, Nuţescu a fost pus în posesie cu cele 4,73 hectare de pădure, dar în martie 2005 terenul i-a fost atribuit unui anume Nicuşor Crăciun, care după un an de zile a ras toată pădurea.
„La vremea respectivă am fotografiat totul, am chemat poliţia la faţa locului, am depus plângere, dar nu s-a întâmplat nimic. Un inginer silvic de la Ocolul Silvic Frasin a luat totul pe el, iar ceilalţi vinovaţi au scăpat cu toţii, inclusiv fostul primar din Frasin şi şeful Ocolului Silvic Frasin. Am fost în audienţă la subprefect, dar nu mi s-a rezolvat problema, aşa că am decis să intru în greva foamei”, a declarat Nuţescu.

 

Îl aşteaptă pe prefect să vină să-i asculte păsurile

Fost angajat al Primăriei Frasin, bărbatul şi-a adus cu el o valiză în care a îngrămădit câteva lucruri de strictă necesitate pentru a le folosi pe durata protestului. Ion Nuţescu a anunţat că nu are de gând să renunţe la acţiunea pe care a demarat-o decât în momentul în care autorităţile statului îi vor face dreptate.
În tot intervalul în care va fi în greva foamei, el va citi psalmi dintr-o psaltire, pentru că „doar în Dumnezeu i-a rămas speranţa”.
În cursul zilei de ieri, prefectul Sorin Popescu a trimis un jandarm care l-a chemat de mai multe ori pe Nuţescu în audienţă, însă bărbatul a refuzat. „Să vină prefectul la mine”, a fost răspunsul lui Ion Nuţescu.
„Eu am cerut toate documentele legate de acest caz pentru a vedea exact care este situaţia. Îl aştept să vină la discuţii pentru a-şi prezenta nemulţumirile şi pentru a vedea dacă este posibil să-i rezolvăm problemele”, a declarat prefectul de Suceava.

 

A renunţat la grevă ieri după-amiază

În final, după mai multe insistenţe, Ion Nuţescu a mers în biroul prefectului, unde a reclamat cu totul alte probleme decât cele prezentate în faţa jurnaliştilor. Bărbatul a intrat în greva foamei pentru că nu avea loc de muncă şi o casă în care să locuiască.
„Mi-a spus că a fost la Şomaj, i s-a propus un loc de muncă la Aeroport şi l-a refuzat. A lăsat un CV, iar eu voi vorbi din nou la Şomaj să vedem dacă există alte locuri de muncă disponibile”, a declarat Sorin Popescu.
În cazul în care nu renunţa la protest, Ion Nuţescu era pasibil şi de o amendă, deoarece nu avea nici un fel de autorizaţie pentru acţiuni de acest fel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În greva foamei, „tatuat” pe haine şi cu psaltirea în mână.
 Vizualizări articol: 3035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
În greva foamei, „tatuat” pe haine şi cu psaltirea în mână3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei