Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă locul patru în UE în funcţie de ritmul de scădere economică în al doilea trimestru

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (14:07:41)

România ocupă locul patru în Uniunea Europeană în funcţie de scădere economică înregistrată în al doilea trimestru, de 8,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ritm de aproape două ori mai rapid decât cel al blocului comunitar, de 4,7%, potrivit Eurostat.

Economia a scăzut în trimestrul al doilea cu 8,7% faţă de perioada similară din 2008 şi cu 1,1% faţă de primele trei luni ale anului în curs, potrivit datelor revizuite prezentate marţi de Institutul Naţional de Statistică. Datele provizorii publicate de institut pe 13 august indicau o reducere a PIB în termen reali de 8,8%, comparativ cu perioada similară din 2008, şi de 1,2% faţă de trimestrul anterior.

Dintre cele 18 state prezente în raportul Eurostat, doar Polonia a consemnat o evoluţie pozitivă a economiei în perioada aprilie-iunie, de 1,4%, faţă de acelaşi interval al anului trecut. Cele mai grave reduceri ale Produsului Intern Brut (PIB) le-au avut Lituania (20,4%), Letonia (18,2%) şi Estonia (16,6%). Grecia a consemnat cea mai mică scădere a economiei în al doilea trimestru, de 0,2%, fiind urmată de Cipru (0,7%) şi Franţa (2,6%).

În Germania, cea mai mare economie a Europei, PIB a scăzut cu 5,9%. În Italia şi Suedia, indicatorul a coborât cu 6% şi respectiv 6,3%, iar în Marea Britanie şi Spania cu 5,5% şi 4,2%.

În funcţie de scăderea economiei din al doilea trimestru, în raport cu primul, România (1,2%) se plasează pe locul cinci în UE, după Lituania (9,8%), Estonia (3,7%), Ungaria (2,1%) şi Letonia (1,6%). Creşteri ale PIB au înregistrat Slovacia (2,2%), Polonia (0,5%), Germania, Grecia, Franţa şi Portugalia (0,3%). Singurul stat în care economia a stagnat a fost Suedia. La nivelul blocului comunitar, PIB s-a comprimat cu 0,2%.

În zona euro, economia a scăzut cu 4,7% în al doilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, şi cu 0,1% în raport cu primele trei luni.

Datele prezentate de Eurostat referitoare la România, Slovacia şi Estonia nu sunt ajustate sezonier.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă locul patru în UE în funcţie de ritmul de scădere economică în al doilea trimestru.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă locul patru în UE în funcţie de ritmul de scădere economică în al doilea trimestru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei