Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezolvare

Fetiţa lăsată la morgă pentru că părinţii nu aveau bani, înmormântată creştineşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul fetiţei care a stat la morgă cinci zile pentru că părinţii nu aveau bani să o înmormânteze, prezentat în ziarul nostru de ieri, şi-a găsit în cele din urmă rezolvarea, primarul comunei din care este familia ajutându-i pe cei doi soţi să-şi aducă acasă copilul mort.
Ieri dimineaţă, Mihai Ilincan, tatăl copilei decedate, a venit la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava cu o maşină plătită de primar şi un sicriu şi a ridicat cadavrul. Micuţa, care avea numai o lună de zile, urmează să fie îngropată astăzi, în cimitirul din sat.

 

O familie săracă, cu mulţi copii

Soţii Elena şi Mihai Ilincan, din satul Costâna, comuna Todireşti, sunt foarte săraci, locuind într-o zonă izolată a satului, într-o casă modestă. Ei nu au nici un venit, vaca din grajd fiind considerată singura avere, mijlocul de supravieţuire pentru familie. Femeia a dat naştere la cinci copii, cel mai mare având 14 ani, în timp ce fetiţa decedată era cea mai mică.
Aceasta din urmă a decedat joia trecută la domiciliu, fără ca părinţii să poată preciza ce s-a întâmplat cu aceasta.
Cum era vorba de o moarte suspectă, poliţiştii au cerut efectuarea unei necropsii, medicii legişti stabilind că micuţa a decedat din cauza unei bronhopneumonii.
Chemaţi la morgă pentru a-şi ridica copilul, părinţii nu au venit, spunând că nu au nici un fel de posibilităţi financiare şi nu pot suporta costurile înmormântării, condiţii în care singura variantă care rămăsese valabilă era cea a incinerării.
Luni, Mihai Ilincan s-a prezentat totuşi la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, însă nu avea nici sicriu şi nici mijloc de transport, condiţii în care a fost întors din drum.
„Am hotărât să sprijin familia pentru înmormântare, cu tot ce este nevoie. I-aş fi ajutat mai devreme, însă, iniţial, sâmbătă, tatăl a spus că ar fi de acord ca fetiţa să fie incinerată. Am vorbit şi cu preotul şi mâine (n.r. astăzi) fetiţa o să fie înmormântată, după regulile bisericii în cazurile celor nebotezaţi”, a declarat Gheorghe Avram, primarul din comuna Todireşti, precizând că este vorba de un sprijin în nume propriu.

 

Părinţi inconştienţi

Trecând peste drama prin care trec cei doi părinţi, rămân totuşi serioase semne de întrebare cu privire la cum îşi cresc aceştia copiii. În cazul fetiţei decedate, o deplasare la timp la spital şi un tratament adecvat i-ar fi dat, cu siguranţă, o şansă de supravieţuire.
Un alt episod petrecut recent în aceeaşi familie este şi el cât se poate de dubios.
În luna aprilie a acestui an, Mihai Ilincan şi-a lovit de trei ori cu cuţitul fiul cel mare, de 14 ani. Tatăl şi-a motivat gestul prin faptul că băiatul îi face mari probleme, a început să fure, vorbeşte obraznic şi, într-un moment de furie, l-a lovit cu cuţitul de tăiat pasca.
Pentru fapta sa bărbatul este cercetat penal, copilul de 14 ani fiind acum acasă şi „cuminţindu-se”, după cum ne-a povestit ieri tatăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa lăsată la morgă pentru că părinţii nu aveau bani, înmormântată creştineşte.
 Vizualizări articol: 2409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Fetiţa lăsată la morgă pentru că părinţii nu aveau bani, înmormântată creştineşte3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei