Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex" dezaprobă legea salarizării şi spune că nu rezolvă situaţia "dezastruoasă" din sistem

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (14:05:35)

Sindicatul "Pro Lex" dezaprobă actuala formă a legii unice, considerând că prin asigurarea dată de guvernanţi privind neafectarea fondurilor de salarii până la sfârşitul anului nu se rezolvă situaţia "dezastruoasă" din sistem.

"Realitatea ne-a demonstrat că reprezentanţii Guvernului nu au soluţii imediate pentru a îndrepta lucrurile, iar speranţele noastre, în ceea ce-i priveşte, s-au epuizat", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei sindicale, Consiliul European al Sindicatelor din Poliţie (CESP) s-a adresat, la sesizarea "Pro Lex", vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jacques Barrot.

Consiliul European al Sindicatelor din Poliţie a făcut un apel la preşedintele României pentru a media conflictul dintre reprezentanţii poliţiştilor şi guvernanţi, pentru ca aceştia din urmă să înţeleagă că este obligatoriu să ţină cont de cerinţele legitime ale oamenilor legii, susţin reprezentanţii "Pro Lex".

"Prin neacordarea atenţiei cuvenite profesiei de poliţist, Guvernul renunţă, într-o perioadă extrem de dificilă, la contribuţia poliţiştilor români în asigurarea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie în România", potrivit Sindicatului "Pro Lex".

În opinia sindicaliştilor, prin decizia de amânare a întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu, din 20 august, s-a pierdut oportunitatea de a discuta despre legea unică de salarizare, respectiv deficitul de logistică şi de resurse umane şi implicaţiile acestuia asupra ordinii şi liniştii publice, întrucât până la această dată a avut loc rectificarea bugetară şi s-a stabilit forma finală a legii unice de salarizare a personalului bugetar.

"Pentru ca întâlnirea cu preşedintele să nu fie doar una formală, i-am transmis lui Traian Băsescu rugămintea ca în momentul în care se va discuta proiectul legii unice de pensii sau în preajma următoarei rectificări bugetare să stabilim o întrevedere", a precizat sursa citată.

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat, miercuri, la ora 16.00, la o întâlnire pe reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Întâlnirea din 20 august, dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii sindicatelor din poliţie s-a anulat, deoarece SNPPC nu a fost de acord să participe şi Sindicatul "Pro Lex" în acelaşi timp la discuţii.

Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, declara atunci, la Cotroceni, că reprezentantul Preşedinţiei, consilierul pe probleme de apărare, Iulian Fota a transmis sindicaliştilor "Pro Lex" că întâlnirea s-a anulat şi urmează să fie reprogramată, deoarece reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual nu au fost de acord ca la discuţie să participe cele două organizaţii, împreună.

Preşedintele SNPPC din MAI, Marian Gruia, spunea atunci că preşedintele i-a informat prin consilierul prezidenţial Iulian Fota că dintr-o "mare greşeală" au fost invitaţi şi reprezentanţi ai "Pro Lex" la întâlnire.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex" dezaprobă legea salarizării şi spune că nu rezolvă situaţia "dezastruoasă" din sistem.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pro Lex" dezaprobă legea salarizării şi spune că nu rezolvă situaţia "dezastruoasă" din sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei