Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cutremurător

Băieţelul născut pe WC, ucis de sângerarea prin cordonul ombilical nelegat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pruncul găsit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-unul din WC-urile Spitalului Orăşenesc Siret era un băieţel de 2,9 kg, născut la termen şi care după naştere a sângerat prin cordonul ombilical până a murit. Dacă acestui copil i s-ar fi ligaturat cordonul care până la naştere l-a legat de mama lui, ar fi fost probabil astăzi în viaţă. Cine este vinovat pentru că a ajuns într-un WC în loc să fie la sânul celei care nouă luni la purtat în pântec vor stabili poliţiştii, procurorii şi Colegiul Medicilor Suceava.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că medical, ginecologul care a examinat-o pe mama copilului, Elena Prelipcean, a comis “o eroare” că nu şi-a dat seama că aceasta este gravidă în luna a IX-a, dar că nu crede că poate fi acuzat de moartea bebeluşului.
Dr. Lăzăreanu a prezentat istoricul cazului, din care reiese că femeia, în vârstă de 43 de ani, cu o greutate de 141 kg la 1,60 m înălţime, s-a prezentat în cursul lunii august la medicul de familie, acuzând tulburări de vedere. Trimisă la oftalmolog, acesta a diagnosticat hipertensiune severă, 240/ 150 şi un edem palpebral masiv, la examenul fundului de ochi, ceea ce l-a făcut să trimită pacienta spre internare la secţia Interne. Aici a fost internată în data de 19 august.

 

Mama bebeluşului a primit de la ginecolog reţetă pentru tulburări de menopauză

Medicul curant a cerut un examen ecografic abdominal, care a confirmat afecţiuni ale organelor interne specifice hipertensiunii. „Medicul curant nu a cerut ecografie pelvină, prin urmare nu s-a făcut. După câteva zile, femeia a acuzat tulburări de ciclu menstrual şi a fost examinată ginecologic de dr. Lucian Cazaciuc. Din istoricul făcut de medic, a aflat că femeia a avut ultima oară ciclu în luna septembrie a anului trecut, că mama ei a intrat la menopauză la 39 de ani şi că a născut patru copii vii. I-a prescris tratament pentru menopauză. A fost o eroare, ar fi trebuit să întrebe ecografistul dacă a examinat şi pelvisul, dar având în vedere istoricul, a considerat că este o tulburare de menopauză şi i-a dat şi o reţetă în acest sens”, a explicat Lăzăreanu.
Acesta a spus că, din punctul său de vedere, copilul nu a murit pentru că ginecologul nu a depistat sarcina şi nu a impus măsuri de supraveghere a mamei şi crede că “femeia nu a fost de bună credinţă”. În sprijinul acestei afirmaţii, directorul Lăzăreanu spune că în WC-ul spitalului a fost găsită şi placenta eliminată de Elena Prelipcean, ceea ce face şi mai puţin probabil ca ea să nu-şi fi dat seama că a născut pe WC, aşa cum susţine.
“O comisie de la Colegiul Medicilor va stabili dacă medicul ginecolog are vreo vină”, a spus dr. Lăzăreanu.
Doctorul care a examinat-o pe Elena Prelipcean este la începutul carierei, are în jur de 30 de ani şi doar 5 ani experienţă în ginecologie, potrivit şefului DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băieţelul născut pe WC, ucis de sângerarea prin cordonul ombilical nelegat.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băieţelul născut pe WC, ucis de sângerarea prin cordonul ombilical nelegat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei