Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere diplomaţilor români să facă eforturi pentru drepturile românilor din ţările vecine

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (14:09:41)

Traian Băsescu le-a cerut, miercuri, diplomaţilor români din statele vecine să facă eforturi pentru respectarea drepturilor minorităţilor româneşti, afirmând că în unele cazuri "se înregistrează o evoluţie negativă în ceea ce priveşte tratamentul pe care guvernele îl aplică" acestei populaţii.

"Vă rog să trataţi problema drepturilor minorităţilor ca pe o problemă prioritară în relaţiile bilaterale. Sunt destule cazuri în care vecinii noştri afirmă aspiraţii europene şi nord-atlantice, uitând că unul din lucrurile esenţiale pentru îndeplinirea criteriilor politice este chiar respectarea drepturilor minorităţilor", a spus Traian Băsescu la Reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti, care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai afirmat că prea mulţi ani diplomaţia românească nu a făcut eforturile necesare pentru a-i ajuta pe români să-şi menţină limba, cultura şi obiceiurile.

El le-a mai cerut diplomaţilor români din statele vecine o evaluare la zi, pentru că în unele ţări "se înregistrează o evoluţie negativă în ceea ce priveşte tratamentul pe care guvernele îl aplică minorităţile româneşti".

De asemenea, Băsescu a salutat decizia Serbiei, care a recunoscut minoritatea românească din Banatul Sârbesc, admiţând că există discuţii cu partea sârbească pentru românii din Valea Timocului.

"Nu vom putea impune tuturor standardele noastre, care sunt extrem de generoase, dar standardele europene trebuie aplicate de toţi, a mai spus şeful statului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere diplomaţilor români să facă eforturi pentru drepturile românilor din ţările vecine.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere diplomaţilor români să facă eforturi pentru drepturile românilor din ţările vecine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei