Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi a cerut Guvernului îngheţarea salariilor magistraţilor la nivelul din mai 2009 în legea unică

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (15:43:15)

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a cerut Executivului, la întâlnirea de marţi, "îngheţarea" salariilor magistraţilor la nivelul din mai 2009 şi înlocuirea sporului de 10% pentru procurorii din parchetele din mediul rural cu un spor de 5 la sută pentru cei cu volum mare de activitate.

"În cadrul întâlnirii de la Guvern, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a propus «îngheţarea» salariilor magistraţilor la nivelul salariului din 31 mai 2009, înlocuirea sporului de 10% acordat magistraţilor care funcţionează la parchete din mediul rural, unde volumul de activitate este relativ redus, cu un spor de 5% acordat magistraţilor care funcţionează la unităţile de parchet aflate în localităţile reşedinţă de judeţ şi cu volum mare de activitate", se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Public.

De asemenea, propunerile formulate de procurorul general au vizat modificarea grilelor prevăzute în proiect, potrivit principiului de salarizare, astfel încât venitul actual să nu scadă, iar diferenţele salariale din cadrul sistemului judiciar să fie eliminate.

Codruţa Kovesi adresează magistraţilor procurori şi întregului personal al Ministerului Public un apel prin care solicită ca formele de protest să se încadreze în limitele legilor de organizare judiciară.

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJCL) arată, miercuri, într-un comunicat că premierul Emil Boc a cerut o evaluarea a impactului bugetar la propunerile reprezentaţilor magistraţilor privind salarizarea unică, pentru a clarifica dacă sunt sustenabile bugetar.

Aproximativ 80 la sută din instanţe au decis, până în prezent, suspendarea activităţilor, din care 12 curţi de apel, 31 de tribunale, peste o sută de judecătorii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Reţelei Naţionale a Adunărilor Generale ale Judecătorilor (RNAG).

Mai multe parchete de pe lângă instanţele de judecată au decis sprijinirea protestului judecătorilor şi adoptarea unor forme particulare de protest, cum ar fi neefectuarea urmăririlor penale, încetarea activităţii de audienţe, neexpedierea înscrisurilor procedurale către părţi.

Judecătorii solicită salarizarea la nivelul celorlalte două puteri în stat, respectiv stabilirea coeficienţilor de salarizare pentru judecătorii definitivi începând de la nivelul de salarizare al secretarului de stat şi până la coeficientul maxim, potrivit deciziilor luate în adunările generale şi centralizate de RNAG până în prezent.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi a cerut Guvernului îngheţarea salariilor magistraţilor la nivelul din mai 2009 în legea unică.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi a cerut Guvernului îngheţarea salariilor magistraţilor la nivelul din mai 2009 în legea unică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei