Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inundaţiile provocate de topirea gheţurilor ameninţă siguranţa unui sfert din populaţia globului

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (14:04:47)

Aproape un sfert din populaţia lumii este ameninţată de inundaţiile provocate de topirea gheţurilor din Arctica, au afirmat, miercuri, experţii World Wide Fund for Nature (WWF), prezenţi la Conferinţa asupra climei globale, ce se desfăşoară la Geneva până pe 4 septembrie, informează AFP.

În 2010, nivelul oceanelor planetei va creşte cu peste un metru, punând în pericol populaţiile care trăiesc în regiunile de coastă, au afirmat experţii WWF.

"În prezent, Arctica se încălzeşte de două ori mai repede decât Terra în ansamblul ei, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru întreaga planetă", a explicat Patrick Hofstetter, responsabil cu politicile climatice din partea filialei elveţiene a WWF.

Terra pare să se confrunte cu un proces de neevitat. Pe măsură ce întinderile de gheaţă scad şi suprafeţele oceanice se măresc, cantitatea de energie solară absorbită se va mări, provocând o creştere şi mai mare a temperaturilor.

În plus, încălzirea climei determină eliberarea unor mari cantităţi de metan şi de alte gaze cu efect de seră în regiunile polare, în condiţiile în care, până în prezent, aceste gaze erau "captive în gheaţă". Acest fenomen contribuie, la rândul lui, la accelerarea procesului de topire a gheţurilor arctice.

"Nu putem să spargem această spirală infernală a efectelor retroactive periculoase ale sistemului climatic global decât prin reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru a reuşi să menţinem încălzirea planetei sub pragul de 2 grade Celsius", a explicat Patrick Hofstetter. Pentru a atinge acest obiectiv, ţările industrializate trebui să reducă emisiile de dioxid de carbon cu cel puţin 40% până în anul 2020.

În această chestiune, şefii de state şi de guverne trebuie să ajungă la un numitor comun în luna decembrie, când va avea loc o reuniune internaţională ce va fi găzduită de Copenhaga. Noul acord asupra climei urmează Protocolului de la Kyoto, ce va expira în 2013.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţiile provocate de topirea gheţurilor ameninţă siguranţa unui sfert din populaţia globului.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inundaţiile provocate de topirea gheţurilor ameninţă siguranţa unui sfert din populaţia globului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei