Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PD-L acuză că Geoană ar furniza înregistrări regizate, PSD invocă suspiciuni privind unele structuri

Miercuri, 2 Septembrie 2009 (20:51:40)

PDL îl acuză pe Mircea Geoană că furnizează mass-media înregistrări audio pe care le regizează în biroul său, în timp ce PSD susţine că lansarea în presă a unor discuţii din interiorul acestui partid arată că suspiciunile privind "anumite structuri " subordonate şefului statului sunt justificate.

PDL şi PSD au transmis, miercuri, câte un comunicat, după ce presa a relatat despre o înregistrare, postată pe un site, care ar reproduce discuţiile purtate de Mircea Geoană cu membrii PSD Maramureş, într-o întâlnire de la sfârşitul lunii august. Potrivit înregistrării, Mircea Geoană susţine că Traian Băsescu "se prăbuşeşte", Crin Antonescu stagnează în sondaje, iar Sorin Oprescu "nu este periculos".

"Mircea Geoană a depăşit ultima limită a penibilului. Din disperare pentru că, de luni de zile, toate sondajele de opinie îl cotează sub pragul electoral al partidului său, Mircea Geoană a ajuns să recurgă la metode ridicole. Pentru a rămâne atractiv în ochii mass-media, furnizează singur înregistrări audio pe care şi le regizează în biroul său", se arată în comunicatul PDL, care nu menţionează la ce înregistrări se face referire.

Potrivit democrat-liberalilor, "se pare că şi staff-ul electoral al lui Mircea Geoană a intrat în panică în ultimul timp din moment ce intoxică presa, sistematic, cu aşa-zise «strategii secrete» concepute pe colţuri de mese".

"PDL nu poate decât să-şi exprime compasiunea faţă de comportamentul ridicol al lui Mircea Geoană şi al echipei sale", conchide comunicatul transmis de Biroul de presă al PDL.

La rândul său, Biroul de presă al PSD a transmis un comunicat, în care se arată că social-democraţii condamnă "cu fermitate" modul în care se încearcă deturnarea dezbaterii publice şi atacarea PSD.

"Lansarea în presă a unor înregistrări din discuţiile interne ale PSD relevă o nouă dimensiune a implicării instituţiilor statului în jocuri politice şi arată că suspiciunile PSD, în legătură cu anumite structuri subordonate preşedintelui României, sunt justificate", susţin social-democraţii.

PSD menţionează că nu conţinutul discuţiilor este o problemă, ci modul în care astfel de înregistrări ajung în spaţiul public şi sunt folosite în bătălia politică.

"Înregistrările de la evenimentul PSD din Maramureş nu prezintă nimic mai mult decât o realitate pe care o văd foarte mulţi dintre români. Actualul preşedinte este o sursă constantă de instabilitate politică şi instituţională şi un factor perturbator pentru mediul politic. Faptul că Traian Băsescu traversează o tendinţă negativă în sondaje şi că a suferit o cădere puternică este un lucru cunoscut, la fel cum sunt toate datele prezentate de presă", se arată în comunicat.

PSD face un apel către întreg mediul politic din România, şi în special către preşedintele Băsescu, să nu implice instituţiile statului în campania electorală şi să îşi exprime poziţiile "într-o manieră transparentă şi demnă". "De asemenea, facem un apel la toţi cei care activează în instituţiile de stat, mai ales în cele cu statut special, să nu se lase ademeniţi în jocuri politice, indiferent de numele şi funcţia celui care cere astfel de lucruri", adaugă social-democraţii.

În finalul comunicatului, PSD îşi exprimă speranţa că mediul politic din România va reveni la o dezbatere serioasă şi la preocupări apropiate de interesul cetăţenilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L acuză că Geoană ar furniza înregistrări regizate, PSD invocă suspiciuni privind unele structuri .
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L acuză că Geoană ar furniza înregistrări regizate, PSD invocă suspiciuni privind unele structuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei