Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universităţile, evaluate de Consiliul de Atestare a Diplomelor pentru acreditarea privind doctoratul

Marţi, 4 August 2009 (17:36:22)

Universităţile trebuie să se supună evaluării Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU) pentru a primi acreditare privind organizarea de doctorat, acesta putând fi numai ştiinţific, fiind eliminat cel profesional.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că la discuţiile cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a propus ca doctoratul să fie numai ştiinţific, bazat pe creaţie şi cercetare ştiinţifică avansată, nu şi profesional ca până în prezent.

Doctoratul poate fi organizat la zi sau la frecvenţă redusă, nemaiexistând forma fără frecvenţă.

CNADTCU va aproba organizarea doctoratului, va evalua instituţiile de învăţământ superior care pot primi titlul de Universităţi Organizatoare de Doctorat (UOD) şi, de asemenea, le va reverifica pe cele care au deja acest titlu, a spus Hadăr.

Verificare va fi făcută de o comisie de experţi a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Este obligatoriu ca doctorat să fie legat de acelaşi domeniu ca licenţa sau masterul.

În ceea ce priveşte cazurile de plagiat, liderul sindical a precizat că se va retrage atât dreptul de conducător de doctorat profesorului respectiv, cât şi titlul de doctor studentului în cauză.

De asemenea, Hadăr a mai spus că zece la sută din numărul de absolvenţi cu diplomă de master pot urma doctoratul, finanţat de la bugetul de stat, în urma unui examen.

Studentul doctorand va fi asimilat asistentului de cercetare şi va putea preda 4-6 ore pe săptămână, iar dacă vrea mai multe ore, poate primi şi bani pentru această activitate.

Sindicatele au cerut, de asemenea ca bursa minimă de doctorat să fie egală cu salariul net al unui asistent de cercetare, respectiv1.000-1.200 de lei minimum.

"Am cerut ca pe toată durata activităţii de doctorat de la zi, studentul să beneficieze de recunoaşterea vechimii în muncă şi să primească asistenţă medicală gratuită, fără plata contribuţiei la plata bugetului de asigurări sociale", a mai spus Hadăr.

Sindicatele din învăţământul superior au propus, luni, la întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ca examenul de licenţă să aibă două probe clare, indiferent de tipul universităţii sau specializarea acesteia.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater" a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că prima probă va consta într-o "evaluare sumativă", cu noţiuni de cultură generală, eventual aceasta să fie probă scrisă, iar cea de-a doua probă este "clasica lucrare de licenţă", cu prezentarea orală a acesteia de către student.

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei din 2007, examenul de absolvire şi examenul de licenţă/diploma constau din una-două probe, stabilite de senatul universitar, şi anume: evaluarea cunoştintelor fundamentale şi de specialitate; prezentarea şi susţinerea lucrării de absolvire, lucrării de licenţă sau proiectului de diplomă.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei a discutat cu sindicaliştii din învăţământul preuniversitar pe tema legilor educaţiei. În această săptămână, discuţiile continuă cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi cu rectorii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universităţile, evaluate de Consiliul de Atestare a Diplomelor pentru acreditarea privind doctoratul.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universităţile, evaluate de Consiliul de Atestare a Diplomelor pentru acreditarea privind doctoratul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei