Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tunarii lor, tunarii noştri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Articolul de azi nu are legătură cu boala fără leac a unei găşti întregi de comentatori TV pentru care ăia din teren nu sunt pur şi simplu fotbalişti, ci „cormorani”, “draci roşii”, “coţofene” (parcă Newcastle, dar nu sunt sigur), “tunari”. Ăstora de la urmă nici n-ai cum să le zici altfel, din moment ce numele echipei este Arsenal, dar oare celor de la Arsenal Kiew le zice lumea „Kalaşnikovi”!? La englezi, aşadar, “tunarii” sunt cei care pe lângă faptul că au numele adevărat foarte apropiat ca sens, mai şi trag din tun, motiv pentru care echipa îşi fixează an de an obiectivele cele mai îndrăzneţe, în fond normale, de la campionat şi feluritale cupe britanice până la trofeele europene.
La noi, când spunem „tunari”, imediat îţi vine în minte sintagma “a da un tun”, cu un sens identic celei care zice „a trage o ţeapă”. Încercaţi să schimbaţi între ele verbele şi veţi vedea că semnificaţia rămâne neschimbată. Aşadar: dacă nu vor să câştige campionate şi cupe, atunci ce naiba urmăresc „tunarii” noştri? Şi, de fapt, la ce tunuri se aşteaptă, ştiut fiind că şi într-un tun gigantic, cum a fost „Caritas”, pentru a ajunge unde şi-au dorit, „tunarii” de acolo tot au scos din buzunare nişte sume colosale într-o primă fază, pentru a lua faţa fraierilor şi, desigur, ca tunul să meargă uns. Cum ziceam, tunarii noştri par nişte microţepari, ideea fiind mai degrabă cea de furtişag mărunt, de ciordeală.
L-au înjurat ani întregi pe ăla de la Steaua că se mulţumeşte cu banii pentru calificarea în grupele Champions’ League, neinvestind practic nimic în fotbalişti capabili de performanţă şi, deci, de mărit consistent sumele venite de la U.E.F.A. Ieri am aflat că Becali era, totuşi un mare investitor în fotbalişti, din moment ce penalul de la Unirea Urziceni, a “băgat” în transferuri… 600.000 de euro! De banii ăştia, la preţurile zilei, poţi lua vreo doi handbalişti modeşti sau un fotbalist şchiop. Dar să pretinzi că vrei să faci nu ştiu ce eroisme în Liga Campionilor, iar tu să nu dai practic nimic din buzunar e curată măgărie. Care nu conferă decât statut de “tunar” sau “ţepar” în accepţia românească, fără vreo legătură cu “tunarii” londonezi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tunarii lor, tunarii noştri.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tunarii lor, tunarii noştri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei