Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluj: Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie

Marţi, 4 August 2009 (15:49:10)

Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2 B Turda-Gilău, ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie, a declarat, marţi, pe şantierul autostrăzii, directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Termenul este fezabil în condiţiile în care avem promisiunea de la CNADR şi DRDP că utilităţile vor fi relocate până pe 15 august. Din cele 38 de utilităţi existente la începutul anului, mai sunt opt sau nouă care trebuie finalizate şi, în condiţiile în care plăţile se vor face la timp, iar vremea va fi bună, termenul poate fi îndeplinit", a afirmat Sgârcitu.

În ceea ce priveşte utilităţile care urmeazăsă fie relocate, directorul de comunicare al Bechtel a precizat că este vorba despre cele de la nodul rutier de la Turda - două cabluri de telefonie şi un stâlp de înaltă tensiune aflat chiar pe aliniamentul autostrăzii.

"La nodul de la Gilău este puţin mai complicat pentru că avem o conductă de apă, una de gaz, o canalizare şi nişte linii de telefonie", a explicat Bogdan Sgârcitu.

Potrivit acestuia, exproprierile sunt aproape finalizate, rămânând doar câteva loturi de două mii de metri pătraţi în total care vor fi rezolvate în perioada următoare.

Bogdan Sgârcitu a subliniat că sunt asfaltaţi, în prezent, 23 de kilometri ai autostrăzii, iar stratul de uzură, ultimul, urmează să fie aplicat în mod continuu, pe toată lungimea autostrăzii.

În prezent, pe şantierul Autostrăzii Transilvania lucrează circa 2.400 de angajaţi ai Bechtel, cărora li se adaugă peste 700 angajaţi ai unor fime subcontractoare şi furnizoare. Aceştia lucrează în două schimburi, unul de zi şi unul de noapte, şase zile pe săptămână şi duminica, o dată la două săptămâni.

Compania Bechtel a organizat, marţi, o vizită pentru presă pe şantierul Autostrăzii Transilvania în judeţul Cluj.

Potrivit unui protocol încheiat în februarie între Ministerul Transporturilor şi Bechtel, compania americană s-a angajat să finalizeze în acest an 42 de kilometri din tronsonul Câmpia Turzii - Gilău şi viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş.

La jumătatea lunii mai, premierul Emil Boc a dat asigurări că tronsonul Câmpia Turzii - Gilău va fi finalizat până la sfârşitul anului. El a afirmat că în acest an au fost alocate 119 milioane de euro pentru autostrada Transilvania şi că pentru finalizarea tronsonului respectiv există bani prevăzuţi în bugetul de stat.

Ministerul Transporturilor va plăti în acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, în baza protocolului încheiat între cele două părţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluj: Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluj: Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei