Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele au spus FMI că se opun reducerii "mecanice" de 20% a angajaţilor sistemului public

Marţi, 4 August 2009 (13:45:41)

Sindicatele au precizat, la întâlnirea de marţi cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), că nu sunt de acord cu reducerea a 20% din angajaţii sistemului public şi că trebuie făcută o analiză pentru a menţine calitatea serviciilor.

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că politica de reducere a unui număr "mecanic" de angajaţi din sistemul public nu este o soluţie. Această măsură ar duce la bulversarea sistemului şi la o scădere a calităţii serviciilor.

Reprezentanţii Fondului Monetar au fost de acord că trebuie făcută o analiză privind sistemul public pentru menţinerea calităţii serviciilor, a spus Hossu.

"Nu suntem de acord cu reducerea a 20%. Avem istoricul din 1997 cu restructurarea din sectorul minerit care a fost fcăută mecanic, fără profesionalism, car a dus la mutiplicarea posturilor de 2 - 3 ori, fiind făcute disponibilizări în august-septembrie şi angajări în octombrie-noiembrie", a dcelarat liderul CNS Cartel Alfa, care a adăugat că este de acord cu o restructurare în baza unei analize.

La rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a spus că a cerut încă din ianuarie Guvernului o analiză a instituţiilor bugetare şi o redimensionare a acestora, astfel încât sistemul bugetar să funcţioneze optim. Costin a precizat că "Guvernul nu a fost în stare din ianuarie şi până în august să facă evaluări, să vadă ce costuri, ce job-uri se pot reduce, nu neapărat indivizi, ceea ce să nu ducă neapărat la disponibilizări".

În opinia liderului BNS, reducerea cu 20% a angajaţilor din sistemul public riscă "să scoată din sistem oameni şi să fie angajaţi rudele celor de la putere\'.

"FMI ne-a spus elegant că evoluţia economiei noastre nu ne permite să menţinem la nesfârşit cheltuielile cu salariile pentru că nu avem de unde plăti", a spus Costin.

Liderul BNS a subliniat faptul că, în sistemul bugetar, o persoană ocupă mai multe funcţii şi că ar trebui ca restructurarea să înceapă cu aceste persoane, ceea ce nu presupune neapărat disponibilizări, dar înseamnă o reducere a cheltuielilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că este nevoie urgentă de trimiterea în şomaj a unui "mare număr" de funcţionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el menţionând, în acest context, un procent de 20% şi precizând că Guvernul trebuie să se grăbească în acest sens.

El a spus că aparatul de stat este "mult supradimensionat", foarte mulţi angajaţi fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat.

Sindicate ale funcţionarilor publici spuneau că vor declanşa proteste dacă se va recurge la disponibilizarea a 20 la sută din funcţionarii instituţiilor publice, aşa cum a menţionat preşedintele Traian Băsescu, considerând că personalul din aceste unităţi este subdimensionat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele au spus FMI că se opun reducerii \"mecanice\" de 20% a angajaţilor sistemului public.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele au spus FMI că se opun reducerii \"mecanice\" de 20% a angajaţilor sistemului public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei