Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă legislativă

PD-L susţine includerea plantelor halucinogene pe lista substanţelor interzise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa zisele „magazine de vise”, în care se vând legal substanţe cu efect halucinogen, de regulă plante, ar putea fi interzise dacă iniţiativa legislativă a trei deputaţi PD-L va deveni lege. Deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că partidul său este îngrijorat de amploarea pe care o ia în rândul tinerilor consumul acestor substanţe cu efect halucinogen, vândute legal prin weed-shopuri.
Bălan a declarat că, în cursul acestei săptămâni, Organizaţia de Tineret şi cea de Studenţi a PD-L Suceava vor avea mai multe acţiuni în tot judeţul pentru a-i informa pe tineri asupra riscurilor implicate de consumul acestor substanţe şi pentru a strânge semnături de susţinere a proiectului de modificare a legii privind regimul juridic al plantelor şi substanţelor stupefiante psihotrope, prin interzicerea comercializării libere a unei specii de salvie(salvia divinorum) şi a altor 15 plante cu acelaşi efect, dar şi a produselor derivate din acestea. Proiectul este iniţiat de deputaţii PD-L de Timiş, Cristian Petrescu, Alin Popoviciu şi Ştefan Pirpiriu.
„La Suceava, tinerii folosesc aceste substanţe în număr mare. În ţară, sunt peste o sută de weed-shopuri, cu o cifră de afaceri între 30 şi 40 de milioane de euro pe an. Considerăm acest consum ca o primă treaptă în formarea de consumatori de substanţe interzise şi dorim să avertizăm tinerii care, din teribilism, le folosesc fără să ţină cont de repercursiuni”, a declarat deputatul Bălan.

 

Plantele halucinogene din „magazinele de vise”

Menţionăm că Salvia divinorum, denumită „noul Ecstasy”, este considerată un drog ilegal în SUA din 2002, iar cultivarea şi comercializarea ei este ţinută sub control în Suedia şi Germania.
În România şi în majoritatea ţărilor din UE statutul acestor plante nu este foarte bine determinat.
Pe lista plantelor pe care cei trei deputaţi PD-L doresc să le interzică la vânzarea liberă. se mai află zorelele albastre (Ipomoea violaceea), despre care se spune ca ar avea un efect similar cu LSD, kratonul, din aceeaşi familie cu cafeaua şi alte substanţe psihoactive, Frunza lui Dumnezeu sau ibogaina (Tabernanthe iboga), cu efect halucinogen, Hawaiian Baby Wood Rose (Argireia nervosa), cu efecte psihotrope şi halucinogene, nufărul albastru (Nymphaea caerula) şi Nufărul alb (Nymphae alba), cu efect euforizant, narcotic şi afrodiziac, precum şi benzilpiperamina (BZP), o substanţă de sinteză care stimulează sistemul nervos central, precum amfetamina şi metamfetamina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L susţine includerea plantelor halucinogene pe lista substanţelor interzise.
 Vizualizări articol: 2362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PD-L susţine includerea plantelor halucinogene pe lista substanţelor interzise5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei