Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: FMI a propus amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare

Marţi, 4 August 2009 (13:47:08)

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) a propus sindicatelor, în discuţia de marţi, amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare pentru a putea fi făcute simulări ale sistemului salarial aflat în discuţie.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a precizat, la finalul discuţiilor, că o amânare a termenului iniţial de 31 octombrie pentru aprobarea legii unice, respectiv după alegerile prezidenţiale, ar însemna ca această lege să fie adoptată "prin 2010", iar costurile cu această lege să crească.

"Consider că o amânare a legii ar duce la creşterea costurilor. Dacă Guvernul nu a fost în stare din ianuarie şi până în august să facă evaluări, să vadă ce costuri, ce job-uri se pot reduce, nu neapărat indivizi, ceea ce să nu ducă neapărat la disponibilizări, o amânare până după alegeri înseamnă amânarea luării unor decizii pentru a nu deranja pe unii", a spus Costin.

La rândul său, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că FMI a propus amânarea termenului pentru ca în această perioadă să poată avea loc un dialog eficient cu partenerii sociali şi să fie făcute simulări privind aplicarea acestei legi.

Dumitru Costin a spus că FMI a propus ca baza legii unice să fie un indice luat în calcul, nu salariul minim pe economie, propunere cu care BNS este de acord.

"Salariul minim nu poate fi elementul de referinţă pentru că ar pune în pericol ca acesta să crească normal şi ar antrena o creştere în masă a salariilor, fapt ce nu ar putea fi suportat de economie. Astfel că se ia în calcul un indice probabil apropiat de salariul minim", a spus Costin.

Liderul BNS a subliniat faptul că FMI nu s-a referit la reducerea coeficienţilor din grilă, ci a precizat că aplicarea actualei grile la salariul minim şi la numărul de angajaţi actuali depăşeşte bugetul.

La întâlnirea de marţi, au participat experţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Centrale Europene.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, că o eventuală ajustare a coeficienţilor de ierarhizare din legea unică de salarizare ar putea fi făcută numai după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

Surse guvernamentale declarau, anterior, agenţiei MEDIAFAX că Guvernul se va consulta cu Fondul Monetar Internaţional asupra modului de structurare şi de aplicare a Legii de salarizare unică în sistemul bugetar, iar proiectul va fi definitivat după analizele care vor fi efectuate cu experţii Fondului.

În acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat să adopte legea salarizării unice până la 30 octombrie 2009. Autorităţile române se angajează să unifice şi să simplifice grila de calcul a salariilor, precum şi sistemul de bonusuri aplicate în sectorul public.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: FMI a propus amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: FMI a propus amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei