Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mazăre: Inspectorii ANI mi-au căutat chiloţii din 2003, dar este vorba despre o eroare a ONRC

Marţi, 4 August 2009 (14:51:52)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, despre care ANI susţine că a fost incompatibil timp de şapte luni, în 2003, spune că nu a fost administrator al societăţii la care inspectorii de integritate se referă, ci doar acţionar şi că a fost o eroare a ONRC, afirmând că inspectorii ANI îi "caută chiloţii".

"La Cotroceni a fost veselie mare: şeful l-a prins pe Mazăre, în sfârşit, l-au găsit, a fost administrator în 2003 la o societate. S-au repezit ca ulii să-mi caute chiloţii din 2003. Şi slugile de la ANI, slugile lui Băsescu, s-au găsit să dea un comunicat în care să declare sus şi tare incompatibilitatea mea, fără ca inspectorii de integritate să-mi dea un telefon şi să-mi pună o singură întrebare. E o reacţie a unei instituţii a statului care demonstrează încă o dată că totul în România este subordonat politic", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.

El a prezentat actul constitutiv al SC Nisipuri, la care face referire ANI, arătând că firma este administrată de Mihai Mazăre, fratele său, iar el este acţionar unic la această societate, legea neinterzicând acest lucru la vremea respectivă.

Primarul Constanţei susţine că, după ce a aflat din presă că este verificat de ANI, s-a informat la Registrul Comerţului, constatând că aceştia au "înregistrat eronat", în loc de Mazăre Mihai, administrator, figurând Mazăre Radu-Ştefan.

"Cei de la Registrul Comerţului au înregistrat greşit. La administrator, în loc de Mazăre Mihai au pus Mazăre Radu-Ştefan. Am sunat la Registrul Comerţului şi au făcut modificarea din oficiu. Dacă mi-ar fi dat un telefon (cei de la ANI-n.r.) s-ar fi lămurit şi nu îl mai prindeau pe Mazăre să-l dea jos", a adăugat primarul Constanţei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a constatat că Radu Mazăre a fost în incompatibilitate în perioada 23 aprilie - 6 noiembrie 2003, pentru că, pe lângă funcţia de primar al municipiului Constanţa, a fost şi administrator al unei firme.

În urma analizării documentelor primite de la Judecătoria Constanţa, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Constanţa, ANI a constatat că Radu Mazăre, ales primar în primul mandat din 2000 - 2004, a fost până în 6 noiembrie 2003 şi administrator la SC Nisipuri SA. Mazăre fusese numit adminsitrator al firmei respective în 4 noiembrie 1998, arată ANI.

În anul fiscal 2003, SC Nisipuri SA a realizat venituri totale de 3.390.401.000 de lei vechi şi un profit brut de 1.320.472.000 de lei vechi.

Agenţia menţionează că Mazăre "a avut posibilitatea de a pune capăt stării de incompatibilitate în care se afla, prin renunţarea în cel mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ menţionat anterior, însă acesta a renunţat la calitatea de administrator la SC Nisipuri SA abia în data de 06.11.2003".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazăre: Inspectorii ANI mi-au căutat chiloţii din 2003, dar este vorba despre o eroare a ONRC.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazăre: Inspectorii ANI mi-au căutat chiloţii din 2003, dar este vorba despre o eroare a ONRC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei