Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Completarea fişelor de înscriere la liceu pentru absolvenţii claselor a VIII-a începe joi

Miercuri, 17 Iunie 2009 (17:48:36)

Absolvenţii claselor a VIII-a vor completa, între 18-25 iunie, fişele de înscriere la liceu, în vederea repartizării computerizate, iar candidaţii bucureşteni de etnie romă vor fi repartizaţi în perioada 18-20 iunie, potrivit Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar al Capitalei.

Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor a V-VIII, ambele având o pondere de 50 la sută, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Excepţie de la această regulă fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve şi clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale.

MECI recomandă părinţilor să se orienteze către licee unde media de admitere din anul precedent a fost cu un punct mai mare decât media candidatului. Totodată, pentru sporirea şanselor se recomandă completarea a cât mai multe opţiuni.

În cazul în care doi elevi au medii egale, ei vor fi repartizaţi după unul din criteriile de departajare, în ordine: media generală obţinută la tezele cu subiect unic, media generală de absolvire a claselor V-VIII, media notelor obţinute la proba de Limba şi literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic, media notelor obţinute la proba de Matematică, media notelor obţinute la proba de Limbă maternă din cadrul tezelor cu subiect unic, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de Limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Prima repartizare computerizată va avea loc în 3 iulie, iar rezultatele acesteia vor fi afişate ziua următoare. A doua repartizare computerizată pentru elevii care au participat şi au rămas nerepartizaţi sau pentru cei care nu au participat la prima etapă de admitere va avea loc în 13 iulie.

Potrivit MECI, au fost alocate 221.000 de locuri pentru elevi în clasa a IX-a, număr aproape egal cu cel din anul precedent.

Ultima repartizare computerizată va avea loc în intervalul 1-10 septembrie.

Repartizarea candidaţilor romi din Bucureşti are loc în perioada 18-20 iunie, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" şi se va desfăşura în şedinţă publică, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Comisia Municipală de Admitere va afişa, joi, listele candidaţiilor de etnie romă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, precum şi graficul pe ore a repartizării candidaţiilor.

În următoarele două zile va avea loc repartizarea propriu-zisă. Elevii vor trebui să vină însoţiţi de părinţi sau de tutorele legal, cu 30 de minute înainte de ora anunţată pentru repartizare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Completarea fişelor de înscriere la liceu pentru absolvenţii claselor a VIII-a începe joi.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Completarea fişelor de înscriere la liceu pentru absolvenţii claselor a VIII-a începe joi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei