Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Când masajul ţi-l fac puricii şi păduchii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dom’ Cornel Penescu - om greu, care-nvârtea fără preget judeţul Argeş după deget - laolaltă cu starostele arbitrajului românesc, numitul Constantin, au intrat niţel în peştera aceea înspăimântătoare, unde rolul de a-ţi masa corpul îl au puricii şi păduchii. Undeva, în smoala perfectă a arestului, aceşti doi inşi de elită nu-şi află somnul, deşi e trecut binişor de miezul nopţii. Un coleg de celulă sforăie de zbârnâie zăbrelele, altul oftează prin desişul somnului... Din colţul opus, se aude un strop înfundat de rugăciune, transformat într-o suduitură de peluză...
De ce ne aflăm în acest loc oribil, în loc să iscălim cu dreapta autografe şi cu stânga să ne mângâiem banii? se întreabă în duet Penescu şi barosanul arbitrajului. La urma urmei, ce crimă am săvârşit? Am făcut ceea ce fac aproape toţi românii practici. Am aranjat nişte meciuri, aşa cum se aranjează meciurile pe la noi.
Am dat mită, am primit mită. Am dat mită (ce cuvânt vulgar!), aşa cum dau candidaţii la Camera Deputaţilor şi la Senat, pentru a intra în Parlament ca în brânză. Am primit „dreptul” (parcă sună mai civilizat!), aşa cum primesc avocaţii înstăriţi de la cei tineri, ca să le ofere un post de stagiar la cabinetul lor. Am dat dreptul, aşa cum îi dai chirurgului, ca să ai garanţia că ieşi viu de sub bisturiu. Am primit „plicul”, aşa cum primesc procurorii, ca să îngroape dosarele.
Au dat şi au luat, ca în sistemul bielă-manivelă, pentru ca mecanismul să funcţioneze. Se face, pentru atâta lucru, să-l jumuleşti de pene pe dom’ Penescu, făcând din el un „escu” oarecare? Păi, dacă lucrurile ar continua pe linia asta, ar însemna să depopulăm ţara.
Dom’ Penescu, obişnuit să lucreze doar cu gentlemenii, constată acum în ce ţară bădărănească trăim. Şi-a închipuit el vreodată că va sta la răcoare, doar pentru că nişte oameni lipsiţi de educaţie au tras cu urechea, prin gaura telefonului, la convorbirile sale particulare? Nu-s astea apucături incalificabile?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când masajul ţi-l fac puricii şi păduchii.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Când masajul ţi-l fac puricii şi păduchii4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei