Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Vom face controale în 41 de spitale care fac excese la cheltuieli

Miercuri, 17 Iunie 2009 (14:47:38)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, miercuri, că o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei de Sănătate Publică vor face controale în 41 de spitale în care sunt "excese" care introduc diverse modalităţi de plată în plus, cum ar fi bani pentru analize.

"Guvernul anterior a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a plătit toate datoriile spitalelor până la sfârşitul lui 2005. Acum, furnizorii reclamă datorii din 2005, care sunt de fapt arierate. Acestea nu vor fi plătite niciodată pentru că intră în resposabilitatea managerilor”, a precizat ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că în această situaţie sunt 41 de spitale care fac excese şi care au introdus diverse modalităţi de plată în plus, prin care sunt ceruţi bani pentru analize de la pacienţii care îşi cumpără mediamentele şi diverse materiale sanitare.

Totodată, ministrul a mai spus că, până în 3 iulie, toate cheltuielile spitalelor vor fi puse pe portal, astfel încât, în orice moment, vor putea fi văzute cheltuielile unităţilor sanitare de către orice persoane interesată de acest lucru. "În 3 iulie, cifrele vor fi îngheţate", a mai spus Bazac

El a precizat, de asemenea, că, pentru evaluarea managerilor, va introduce noi criterii de evaluare, astfel că, pe lângă indicatorii bazaţi pe mortalitate şi morbiditate, va fi introdus un criteriu nou care va ţine cont de datoriile unităţilor sanitare mai vechi de doi ani.

Potrivit lui Bazac, situaţia unităţilor sanitare nu este încă în pericol, întrucât a obţinut o suplimentare de fonduri de la Ministerul Finanţelor pentru plata salariilor.

El a ţinut să precizeze că o nouă ordonanţă de urgenţă "va aşeza la conducerea spitalelor clinice universitare medici, cadre didactice universitare".

Ministrul a adăugat că va fi făcută o evaluare a unităţilor sanitare împreună cu DSP în privinţa pregătirii conducerii unităţilor sanitare. "Spitalele clinice universitare vor fi conduse de către cadre didactice universitare, adică de către medici", a precizat Bazac.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Vom face controale în 41 de spitale care fac excese la cheltuieli.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Vom face controale în 41 de spitale care fac excese la cheltuieli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei