Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tergiversare

Autorităţile din Rădăuţi sunt pe cale să blocheze un proiect de 120 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava riscă să piardă o finanţare de 120 de milioane de euro prin Programul Operaţional Sectorial.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, acest lucru s-ar putea întâmpla în situaţia în care Consiliul Local Rădăuţi nu va adopta o hotărâre prin care aprobă asocierea SC Servicii Comunale Rădăuţi SA cu SC ACET SA Suceava, operatorul judeţean unic de servicii apă şi canalizare.
Cadariu a precizat că deşi la începutul lunii mai 2009 autorităţile locale din Rădăuţi au anunţat că sunt de acord cu această asociere şi că vor face toate demersurile pentru a urgenta asocierea, nici până în momentul de faţă nu s-a întâmplat nimic în acest sens.
„Tragem un ultim semnal de alarmă autorităţilor locale din Rădăuţi, şi mă refer aici la Primărie, Consiliu Local, firma Servicii Comunale, şi către membrii adunării generale a acţionarilor de la această societate. Deşi s-a stabilit deja încheierea acestei asocieri, nimeni nu a luat măsuri în acest sens”, a spus Cadariu.
El a precizat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire cu autorităţile din Rădăuţi, iar în urma discuţiilor s-a stabilit ca în maxim două săptămâni să fie promovate şi aprobate hotărâri de Consiliu Local pentru asocierea SC Servicii Comunale cu SC ACET SA Suceava, precum şi predarea activelor firmei rădăuţene către societatea suceveană. Cadariu a mai spus că tot în acelaşi termen, autorităţile locale trebuie să demareze procedurile pentru înfiinţarea de asociaţii de proprietari.

 

Municipiul Rădăuţi ar putea să primească peste 10 milioane de euro

Daniel Cadariu a spus că dacă SC Servicii Comunale SA se va asocia cu SC ACET SA Suceava, municipiul Rădăuţi ar putea beneficia de o finanţare de peste 10 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare şi a staţiei de epurare.
„Dacă cei din Rădăuţi nu îşi rezolvă problemele la nivel local, riscăm ca întreg judeţul Suceava să devină neeligibil pentru acest proiect şi să pierdem toţi banii pe care putem să-i obţine prin Programul Operaţional Sectorial. În cel mai bun caz, suma care ar reveni judeţului Suceava s-ar diminua cu banii destinaţi municipiului Rădăuţi. Dar şi acest lucru ar însemna întârzierea proiectului, deoarece ar trebui refăcut întregul proiect”, a mai declarat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile din Rădăuţi sunt pe cale să blocheze un proiect de 120 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Autorităţile din Rădăuţi sunt pe cale să blocheze un proiect de 120 de milioane de euro1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N-AU NEVOIE DE BANI trimis de
(17 iun 2009, 17:46:06
.ghjkyfkhiuh.kgfuot;o8[07rdjgg

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei