Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dincolo de aparenţe

Misterul icoanei Maicii Domnului, de la Mănăstirea Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rarău continuă să provoace evenimente ciudate şi să îi convingă şi pe cei mai sceptici vizitatori că are puteri neobişnuite.
Cunoscută publicului larg mai ales pentru că uneori „plânge” vizibil şi inexplicabil (picături lichide se preling pe faţa Maicii Domnului), icoana este considerată şi autoarea altor întâmplări recente neobişnuite, chiar dacă mai puţin spectaculoase, iar martori ai acestor întâmplări sunt şi persoane cât se poate de realiste şi credibile.

 

Mărturii

“Pentru mine şi familia mea acea mănăstire a devenit un loc drag. Am avut ocazia să urc acolo şi împreună cu alte persoane, dornice să viziteze doar. Şi am avut ocazia să mă conving că, aşa cum se povesteşte prin zonă, nu oricine poate ajunge acolo dacă nu merge cu sufletul curat şi cu credinţă. N-am crezut iniţial aşa ceva, mi se părea o exagerare, dar, deşi cunosc bine drumul şi am urcat mereu cu maşina bine echipată, s-a întâmplat repetat anul trecut, când anumite persoane se aflau în grupul nostru, să apară obstacole de netrecut pe traseu şi să nu putem ajunge. Copaci răsturnaţi brusc pe drum, furtuni de zăpadă apărute ca din senin, pană la maşină, totul e posibil. Nu ştiu dacă ar trebui să consider asta amuzant sau înfricoşător, dar acum le spun măcar în glumă celor care urcă la mănăstire să îşi mărturisească păcatele din vale”, ne-a povestit directorul executiv al Poliţiei Comunitare din Câmpulung Moldovenesc, Marian Dumitrescu.
Alte mici întâmplări bizare sunt legate de faptul că, pe cer senin, unii oaspeţi au fost stropiţi de ploaie la intrarea în biserica mănăstirii. În plus, chiar dacă în mica biserică nu este aprins nici un bec şi penumbra este atât de densă încât abia se desluşesc cu ochiul liber trăsăturile chipurilor străvechi din icoană, aceasta “se lasă” uneori fotografiată perfect în întuneric de la mică distanţă, cu o cameră digitală obişnuită şi fără blitz, de parcă pictura ar avea propria lumină discretă, chiar şi de persoane care consideră că aşa ceva este greu de crezut din punct de vedere tehnic fără reglaje speciale.

 

Icoana care se mişcă

Dincolo de zeci de astfel de mici mărturii ciudate care pot fi aflate de la localnici, icoana de la Mănăstirea Rarău este renumită mai ales pentru minuni importante.
Chiar legenda ei povesteşte că în trecut, aflată într-un alt amplasament al mănăstirii, s-ar fi deplasat inexplicabil şi repetat până la ieşirea din biserică, iar după o perioadă de post, rugăciune şi priveghere, icoana i-ar fi vorbit stareţului din acea vreme, ieroschimonahul Sisoe, avertizându-l să mute mica avere a mănăstirii, cu câteva zile înainte ca aceasta să fie incendiată de austrieci.
Istoria mişcării inexplicabile a icoanei se pare că s-a repetat în 1935, când stareţul a încercat să mute icoana, dar a găsit-o înapoi la locul ei şi a visat că trebuie să facă o strană pentru închinarea celor aflaţi în nevoie.

 

Făcătoare de minuni

Icoana a fost ferecată în argint şi se spune că de atunci săvârşeşte mari miracole.
În afara unui lung şir de vindecări inexplicabile ale unor bolnavi cronici sau incurabili, poate cea mai des pomenită în zonă este întâmplare miraculoasă legată de un accident de mină, produs în anii ’70 într-o galerie din Călimani. Cei şapte mineri surprinşi de o inundaţie erau consideraţi deja morţi în galeria plină de apă şi se spune că operaţiunile destinate iniţial recuperării trupurilor au durat zece zile. Între timp, soţii ale minerilor s-au rugat icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Rarău. Localnicii povestesc şi acum că în final ortacii au fost găsiţi în mod incredibil în viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Misterul icoanei Maicii Domnului, de la Mănăstirea Rarău.
 Vizualizări articol: 7001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 41 voturi
Misterul icoanei Maicii Domnului, de la Mănăstirea Rarău4.3541

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   James Randi trimis de
(17 iun 2009, 14:38:45
James Randi ofera incepand cu anii 70 un premiu substantial, (actualmente 1 mil USD) pentru orice persoana care poate demonstra in conditii strict controlate price putere, sau fenoment paranormal. Protocolul pentru experiment este stabilit anterior de comun acord intre JREF(James Randi Educational Foundation) si pretendent. Arbitrarea este facuta de o terta parte, asupra identitatii careia s-a decis de asemenea de comun acord.

Cu alte cuvinte, pana nu veniti cu milionul de parai al lui Randi sunteti o adunatura de sarlatani.
2.   Buna idee... trimis de
(17 iun 2009, 22:41:10
Dear John, ideea ta e fenomenala. Sari cu numarul de telefon al omului, sa ii cerem banii...Sau te prinzi ca reprezentant personal al lui pentru omologarea miracolelor? Doar te pricepi atat de bine, incat ii numesti sarlatani pe cei ce au vazut ceea ce tu nici nu ai avut rabdare sa citesti integral... Multa bafta, dear John!
3.   .. trimis de
(18 iun 2009, 09:29:45
Voi chiar credeti ca e cineva care sta pe nori si va supravegheaza ?happy

Se numeste manipularea maselor si voi puneti botu`...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei