Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mesajele de eroare ale avionului Air France ar fi fost trimise după dezintegrarea sa în aer

Miercuri, 17 Iunie 2009 (15:42:29)

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, prăbuşit în Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, ar fi transmis o serie de mesaje de eroare după dezintegrarea sa în aer, a declarat un fost pilot al unui Boeing 747, citat miercuri de Sky News.

Alastair Rosenchein a afirmat că alertele electronice eronate ar fi fost trimise în timp ce avionul se prăbuşea. "În mod normal, într-un accident, există unul sau două lucruri care merg prost, dar este improbabil să meargă prost 24 de lucruri în acelaşi timp", a spus el. "Este mai probabil să primeşti aceste erori după accident, după ce aparatul a început să se dezintegreze, pentru că nu este nimic care să oprească aceste mesaje, atât timp cât există curent electric la sisteme", a continuat el.

Comentariile lui Rosenchein intervin în timp ce anchetatorii francezi se pregătesc să prezinte primul lor raport privind dezastrul. Biroul de investigaţii şi analiză pentru siguranţa aviaţiei civile ar urma să se concentreze pe teoriile potrivit cărora sondele de viteză deteriorate sau îngheţate au provocat accidentul.

Air France iniţiase un proces de înlocuire a sondelor la avioanele sale Airbus 330 şi 340, după ce mai mulţi piloţi au raportat erori. Dar senzorii de la bordul aparatului de zbor prăbuşit în largul coastelor braziliene, fabricat în urmă cu patru ani, nu fuseseră înlocuiţi.

Frank Taylor, un profesor de la Universitatea Cranfield, din Marea Britanie, a apreciat că avionul s-a dezintegrat parţial sau complet în aer, un argument fiind faptul că trupuri neînsufleţite au fost găsite fără haine. Până în prezent, doar 49 dintre cei 228 de pasageri şi membri ai echipajului au fost recuperaţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajele de eroare ale avionului Air France ar fi fost trimise după dezintegrarea sa în aer .
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesajele de eroare ale avionului Air France ar fi fost trimise după dezintegrarea sa în aer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei